Karaman

Sarıveliler'de cami açılışı

14:18 15 Aralık 2017
Sarıveliler'de cami açılışı

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde, hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan Emir Musa Paşa Camisi dualarla açıldı.

Esentepe Mahallesi'nde bulunan caminin yaptırılmasına önayak olan avukat Ziya Akdemir, törende yaptığı konuşmada, 1981 yılında bu mahallede imam hatip olarak görev yaptığını söyledi.

Bugün hizmete giren caminin, yerinde aslında tarihi bir cami olduğunu ifade eden Akdemir, "Burada 1976 yılına kadar Karamanoğlu döneminden kalma bir cami vardı. Bu camiyi Karamanoğlu Emir Musa Paşa yaptırmış. Fakat kitabesi kayıp olduğu için çok fazla bir bilgi yok. 1976'da yıkılmış. Köylüler kendi imkanlarıyla 1979 yılında yerine derme çatma bir cami yapmışlar." diye konuştu.

Görev yaptığı sırada, bu caminin restore edilmesi için Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğüne müracaat ettiğini belirten Akdemir, şunları kaydetti:

"Fakat yeteri kadar bilgi, fotoğraf olmaması nedeni ile tescil işlemi gerçekleşmedi. Bu yüzden restore edilemedi. Ben köyden ayrıldıktan sonra hukuk fakültesini kazandım ve avukat oldum. Bu cami devamlı aklımdaydı. Almanya'da yaşayan bir müvekkilim olan Mustafa Serçebaş isimli bir hayırsevere durumu anlattım, kabul etti. Geçen bene bu vakitler inşaatı başlattık. Serçebaş, her türlü masrafını üstlendi. Ben takip ettim. Tarihi misyonuna uygun olarak yapılan cami bugün hizmete girdi. Adı geçmişte olduğu gibi Emir Musa Paşa Camisi olarak kalıyor. Mahallemize, yöremize, ülkemize hayırlı olsun."

Daha sonra cami, Karaman İl Müftüsü Lütfi Ketenci'nin okuduğu dualarla açıldı.

Açılışa, Sarıveliler Kaymakamı Hasan Sadebıyık, Başyayla Kaymakamı Fatih kaşıkçı, Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.