Karaman

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

13:42 14 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Karaman’da basın açıklaması yapan Memur Sen Karaman Şubesi üyeleri, Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Atatürk Parkı'nda toplanan grup, Fetih Suresi'ni okuyup askerler için dua etti.

Grup adına konuşan Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi Yunus Özdemir, Zeytin Dalı Harekatı'nın, Türkiye'nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye’de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adı olduğunu söyledi.

İçeride kimlerin, sözde savaş karşıtı söylemlerle algılarda cephe açmaya giriştiğini, daha da ötesi her zaman yaptıkları gibi emperyalizmi ve sömürüsünü gizleme niyetlendiğini çok iyi bildiklerini belirten Özdemir, şunları aktardı:

"Sözde barış yanlısı, gerçekte emperyal geminin tayfası olanlar, 'savaşa karşı barış', 'savaş halk sağlığı sorunudur', 'barış, hemen şimdi' beyanlarıyla, Türkiye'nin hak ve adalet mücadelesini akamete uğratmak için 'barış' gibi mübarek bir kavramı dahi silaha dönüştürmek hesabı içindedirler. Biz sulh istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden de çok rahat şunu deklare ediyoruz, Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor. Tam da bu yüzden Türkiye’nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’nı bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan askerlerimize de 'Allah yardımcınız olsun' diyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.