Karaman

Sigara, kuruyemiş ve dondurma yasak!

06:28 07 Ağustos 2020 -2 Yorum Var
Sigara, kuruyemiş ve dondurma yasak!

Karaman Valiliği, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu kararı ile belirlenen anlarda sigara içilmesinin, dondurma ve kuruyemiş yenilmesinin yasaklandığını açıkladı. Valilik, düğün salonları haricinde yemekli düğün organizasyonlarının yasaklandığını da duyurdu.

Karaman Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelinde belirlenen alan ve yerlerde koronavirüse karşı yeni tedbirler alındı.

Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında olağanüstü toplantı yapıldığı ve yeni kararların alındığı ifade edildi.

Alınan kararlar doğrultusunda belirlenen alanlarda sigara içmenin, dondurma ve kuruyemiş yemenin yasaklandığı kaydedildi. Açıklamada yeni tedbirlere ilişkin şu bilgiler verildi:

"Turgut Özal Caddesinin Karaman Kalesi önünden başlayan kısmından doğuya doğru Atatürk Bulvarı'nın tamamında, Atatürk Bulvarının Zeytin Dalı Bulvarı ile kesiştiği kavşaktan (Karaman Belediyesi Önü) kuzey yönüne doğru, Zeytin Dalı Bulvarı ile Kazımkarabekir Caddesi'nin kesiştiği kavşaktan batıya doğru, Kazımkarabekir Caddesi'nin 1. İstasyon Caddesi ile kesiştiği kavşaktan güneye doğru, 1. İstasyon Caddesi'nin İsmet Paşa Caddesi ile kesiştiği kavşaktan tekrar Turgut Özal Caddesi ile birleştiği noktalar arasında kalan tüm cadde, sokak ve park gibi tüm açık alanlarda 5 Ağustos Çarşamba günü saat 23:00'ten itibaren ikinci bir karara kadar hareket halinde veya oturarak vatandaşlar tarafından dondurma ve kuruyemiş yenilmemesine, sigara içilmemesine oy birliğiyle karar verilmiştir."

Kurul ayrıca, düğün salonları haricinde yemekli düğün organizasyonlarının il genelinde yasaklandığını da belirterek, filyasyon çalışmalarına katılacak kamu personelleri ile ilgili olarak da, "İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen filyasyon ve saha çalışmalarında, ilgili görevin ifasına engel herhangi bir kronik hastalığı bulunmayan, başta öğretmenler ve imamlar olmak üzere diğer kurumlardan ihtiyaç duyulması halinde kamu kurum ve kuruluşlarınca İl Sağlık Müdürlüğü emrine personel ve araç görevlendirilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir" bilgisini paylaştı.

YORUMLAR

-2 Yorum Var
  • SempatiKCeSuR 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzel hoş da kurallara uyan nadir bizim bu Karaman da zaten şu yere çitleme konusun Da Türkiye de başTayız dır ne yazık ki bu virüse pek çok kişi inanmıyor bile ALLAH yardımcımız olsun ki bu alınan tedbirler bizim için canlar hiç kimseyi düşünmüyorsanız kendinizi düşünün ve kurallara uyalım kimse istemez bu virüs yüzünden ölmek ALLAH hepimize hayırlı ölüm nasip etsin
    Cevapla
  • Muammer 70 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanınhic bir yerinde boyle toplu halde ay cekirdegini agiza alip yere tukuren baska bir sehir yok ismet pasa caddesi bu sekilde ben bir karamanli olarak halkimiza bu rezaleti yakıştıramıyorum pandemi dolayısıyla iyi bir karar alınmış yetkilileri teprik ediyorum
    Cevapla
  • Ayse 3 yıl önce Şikayet Et
    Malesef kimsenin umarunda degil mesafe yok maske takan cok az maske takmayanlara lutfen ceza gelsin .
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske dirsek aksesuarı olmuş
  • Memet 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
  • ali 65 üstü 3 yıl önce Şikayet Et
    ama turistlere her şey serbest
    Cevapla
  • Temel candan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ikinci üçuncü sinif bir ülkeden gelmiyorsa turist zaten yapmaz sen bizdeki şimarik tiplerimize bak asil
  • setenay 3 yıl önce Şikayet Et
    Turistler sigara içip izmariti atarsa. kabuklu yemiş yeyip kabuklarını serperse, dondurma yalayıp sokağa damlatırsa cezasına da katlanır.
  • Yeter 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler çok güzel olmuş, akıl sahibi bizim adımıza karar vermezse eger biz daha çook umursamaz şekilde hareket ederiz. Çok güzel olmuş boş boş sokaklarda gezenlere de ceza gelsin. Hastalıgım yok, tedbir amaçlı beş aydır çarşı pazar hayatımdan çıktı sıkıldık ama sorumsuzlardan
    Cevapla
  • Mehmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaz hava sıcak sen gelmişsin dışarda gezenlerede ceza gelsin diyorsun,çik bi temiz hava al,koronadan korkarken evde başka hastalıktan tahtalı köye gidicen
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.