Karaman

Mağarada mahsur kalan muhabirin 8 saatlik yaşam mücadelesi

15:24 08 Ağustos 2021 7 Yorum Var
Mağarada mahsur kalan muhabirin 8 saatlik yaşam mücadelesi

Karaman’da yerel bir haber sitesinde muhabirlik yapan Emirhan Sezen, fotoğraf ve video çekmek için girdiği mağarada mahsur kaldı. 30 metre aşağıda 8 saat mahsur kalan Sezen’i AFAD ekipleri kurtardı.

Yerel bir haber sitesinde çalışan Emirhan Sezen, fotoğraf ve görüntü çekmek için motosikletiyle merkeze bağlı Başkışla köyü Yörük Pınarı mevkisinde bulunan Asarini Mağarası'na gitti. Mağaraya giren Sezen, ip yardımıyla yaklaşık 30 metre aşağı indi. Mağaranın içinde fotoğraf ve görüntüler çeken Sezen, daha sonra dışarıya çıkamadı. Havanın kararmasıyla Sezen'e ulaşamayan yakınları, durumu AFAD ve jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 8 saattir mağarada mahsur olan Sezen'i ip sarkıtarak kurtardı.

ULAŞAMAZSANIZ YETKİLİLERE GİDİN

Kendisini kurtarmaya gelenlere teşekkür eden Emirhan Sezen, mağaranın koordinatlarını verdiği yakınlarından, saat 17.00'ye kadar kendisine ulaşılamadığında gerekli yerlere başvurmalarını istediğini söyledi. Sezer, kendisine ulaşamayan yakınlarının bunun üzerine yetkilileri aradıklarını ifade etti. Sağlık durumu iyi olan Emirhan Sezer, yakınları ile birlikte evine gitti.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Millete gelmezsem haber verin diyecepine gidip iznini alıp yanında da 3-4 kişi alsaydın takdir ederdim. Şimdi cezanın kıralını dilerim.
    Cevapla
  • faruk tabanca 2 yıl önce Şikayet Et
    reklam kokuyor planlanmış bir eylem
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Oraya gelen memurların yevmiyeleri ve harcanan yakıt bu kişiye fatura edilmelidir.
    Cevapla
  • marslı 2 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş bu kendi başına keyfi dağa çıkmak mağaraya girmek nedir. yok mu izin alınacak yada önceden haber verilmesi gerek bi makam. böyle başı boşluk olmaz. ya yanına bi rehber verilir yada o bölgenin tehlikeleri bildirilir. saldım çayıra mevlam kayıra havası... alın bunun gibilerden yardıma gelenlerin ücretini. bi daha akıllı olsun rehber alsın yanına.
    Cevapla
  • insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür tehlike arz eden işlerde en az iki kişi olmalı bir kişi mağaraya inecek diğer kişi nöbetçi olacak her türlü emniyeti sağlayacak bu konu da her türlü bilgi ve donanım mutlaka kusursuz ve noksansız olacak. Vatansever adlı yorumcu <<<bence bu adama ceza bile verilmeli >>> o şahsı kurtarmak için devlet ne kadar masraf yaptıysa en az 10 katından aşağı olmamak kaydı ile ceza makbuzu düzenlenmeli.... Mağara araştırmacılığı eğitimle yetiştirilmiş kişilerce o bile gerekli makamlardan izin alınarak yapılan bir çalışma türüdür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.