Karaman

Yok böyle vicdansızlık! Karaman’da 1 haftalık bebeği cami avlusuna bırakıp kaçtılar!

16:46 15 Ocak 2023 6 Yorum Var
Yok böyle vicdansızlık! Karaman’da 1 haftalık bebeği cami avlusuna bırakıp kaçtılar!

Karaman'ın Mansur Dede Mahallesi'ne bağlı Çelebi Camisi'nde akşam namazına gelen cemaat tarafından kundak içerisinde terk edilmiş 'Zeynep' isimli 1 haftalık bebek bulundu.

Olay, akşam saatlerinde Mansur Dede Mahallesindeki Çelebi Camisi'nde meydana geldi. Akşam namazı için camiye gelenler, avluda terk edilmiş halde, kundak içinde bebek buldu.

KUNDAKTA İSMİNİN 'ZEYNEP' OLDUĞUNU BELİRTEN BİR NOT BULUNDU

İhbar, üzerine camiye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan bebek, acil serviste yapılan ilk sağlık kontrolün ardından detaylı tetkik için yeni doğan yoğun bakım servisine alındı. Doktorların 1 haftalık olduğunu değerlendirdiği bebeğin kundağında ise isminin 'Zeynep' olduğunu belirten not bulundu.

'BEBEĞİN YAKLAŞIK 1 HAFTALIK VEYA 10 GÜNLÜK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ'

Tedavisi devam eden Zeynep bebeğin doktoru Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Sevgi Vurucu, şunları söyledi:

''Bebeğin yaklaşık 1 haftalık veya 10 günlük olduğunu tahmin ediyoruz. Göbek bağı düşmüş, gözleri halen ödemli, şiş duruyor. Bebek geldiğinde genel durumu iyi idi. Muhtemelen beslenmiş, kan şekerine baktık, iyi durumdaydı. Çocuğumuzu yeni doğan servisimize yatırdık. Şu an bir hayati tehlikesi yok. Biz burada besledik, kanlarını aldık. Sadece biraz sarılık görünümü var. Onun için de tedavi başlattık. Henüz kan sonuçları çıkmadı ama bebeğimiz sağlıklı. Şimdilik tedavisi devam ediyor. Kan sonuçlarına göre de planlarımızı yapacağız. Bebeğin üzerinde bir not bulmuş arkadaşlar 'Zeynep' bebek demişler. Annesi öyle yazmış. Biz de de acilde kaydı 'Zeynep bebek' olarak açıldı."  

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Eyya 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok böyle vicdansızlık derken... çöpe atan, boş tarlaya bırakan, işkence eden, öldüren vs... gördük biz; bu çok vicdansız sayılmaz camiye bırakmış doyurmuş ismini yazmış
    Cevapla
  • irfan 69 1 yıl önce Şikayet Et
    5 sene sonra müge anlıda ben yavrumu arıyorum diye çıkar tvlere
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bazi kesimlere verilen ek gelirler kesilip hic geliri olmayan kesimlere verilse boyle olmaz
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Demekki sende parasız kalsan yakınlarını defedecen başından!
    İlk beğenen sen ol
  • garip 1 yıl önce Şikayet Et
    herşey İslam'ın emirlerinden dışarıya çıkıldığı için oluyor zine edenler yaslanıp oldurulseydi acaba kaç kişi cesaret edebilirdi
    Cevapla
  • Sevgi Kazanacak 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin hiç mi Allah'tan korkunuz yok? O masum, günahsız yavrucağa bu yapılır mı? Allah'tan korkun! Ayıptır, günahtır yaptığınız insanlığa sığarmı? Allah o evladımızın yar ve yardımcısı olsun.Sizleride Âlemlerin Rabb'ine havale ediyorum.Malesef sözün bittiği yerdeyiz.Allah bu toplumu ıslah etsin.Böyle yapanlara hidayet nasip etsin.İnsan bu soğukta hayvana bile merhamet ederken,bu ahlak yoksunu merhametsizler o yavruyu göz göre, göre ölüme terk ediyorlar.Allah'tan korkun! Allah'tan korkun!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.