Kars

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi Gençlik ve Kültür Merkezi açıldı

10:39 13 Kasım 2015
İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi Gençlik ve Kültür Merkezi açıldı

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi Gençlik ve Kültür Merkezi törenle hizmete açıldı.

Halit Paşa Caddesi'ndeki merkezin açılış töreninde konuşan İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, cemiyetin 64 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Cemiyetin, millete hizmet etme, vatana saygılı, devlete bağlı, bayrağına ve milletine sevdalı ümmet bilinci içindeki çocukları yetiştirmek, geleceği planlamak maksadıyla oluşturdukları bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Tülün, şöyle konuştu:

"Serhat şehri Kars'tan da gururumuz olacak gençlerin yetişmesini temenni ediyorum. 24 bin öğrenciye ümmetin emaneti gözüyle bakarak ev sahipliği yapmakta ve onların ellerinden tutmaktadır. Bugün İlim Yayma Cemiyeti'nden yetişmiş, çorbasını, çayını içmiş öyle insanlar var ki Allah'a şükürler olsun Türkiye olarak hepimiz, ümmet olarak da bütün İslam alemi onlarla iftihar etmektedir. İlim Yayma Cemiyeti'nden yetişmiş bir ilim yayma mensubu ola Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la iftihar ediyoruz. Yine bizden olan, bizim yolumuzdan gelmiş geçmiş olan Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile iftihar ediyoruz. Birçok milletvekilimizle, bürokratımızla doğru işler yaptığımızı düşünüyor, doğru işlerimize devam etme arzusuyla meşalemizi ışıl ışıl tutmak istiyoruz."

Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından gençlik merkezinin açılışı yapıldı.

Açılışa, Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yusuf Selahattin Beyribey, ilçe kaymakamları, İl Müftüsü Mehmet Genç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.