Kars

Kars'ta eğitime hayırsever desteği

15:01 21 Aralık 2015
Kars'ta eğitime hayırsever desteği

Hayırsever işadamı Korkmaz tarafından yapıtırılan Cevriye Tatiş Ortaokulu, sanatçı Gülben Ergen'in de katıldığı törenle açıldı

Kars'ta hayırsever işadamı Sezgin Baran Korkmaz tarafından yaptırılan ortaokul, sanatçı Gülben Ergen'in de katıldığı törenle açıldı.

Karslı hayırsever işadamı Korkmaz tarafından yaptırılan Cevriye Tatiş Ortaokulu'nun açılışı için tören tören düzenlendi. 

Kars Valisi Günay Özdemir, törende yaptığı konuşmada, hayırsever Sezgin Baran Korkmaz'ın, Kars'ta eğitim olanaklarının kısıtlı olmasının geçmişte sıkıntısını çekmiş ve eğitimin önemini bilen değerli bir işadamı olarak, bu alanda daha önce de yatırımlar yaptığını belirtti. 

Hayırsever işadamını eğitime verdiği önem nedeniyle örnek gösteren Özdemir, şunları söyledi: 

"Bu işin çilesini çekmeyen, bu işin zahmetini çekmeyen, bu işin önemini aslında bilemez. Onun için Baran Bey'in bu işin söyleminden çok eyleme dönük bir şekilde faaliyet gösterdiği için gerçekten önemli bir icraat yaptığını düşünüyoruz çünkü son yıllarda hep işin söylemindeyiz. Eğitimin önemli olduğundan bahsederiz. Onun için sayıları çok az olan eyleme geçme konusunda gayret eden hemşehrilerime, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü bu konuyu gerçekten önemsiyorum."

Törende daha sonra okulun açılışı, Vali Özdemir ile AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, hayırsever işadamı Sezgin Baran Korkmaz ve açılış için Kars'a gelen sanatçı Gülben Ergen tarafından yapıldı. 

Açılışın ardından protokol üyeleri okulu gezdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.