Kars

Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıldönümü

19:25 22 Aralık 2015
Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıldönümü

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaçanta, mesajında, Birinci Dünya Savaşı'nın en zor safhalarından biri olan Sarıkamış'ta, 90 bin askerin donarak, inançları ve vatanları uğruna canlarını seve seve feda ettiğini belirtti.

Sarıkamış’ta şehit düşen askerlerin bu eşsiz yiğitlik destanının, büyük bir fedakarlık ve kahramanlık örneği olmanın yanında, gelecek kuşaklar için de birlik ve kardeşlik örneği olduğuna dikkati çeken Karaçanta, şunları kaydetti:

''Bizler, Sarıkamış şehitlerimizin bu fedakarlığını asla ve asla unutmayacak, şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri değerleri her zaman koruyup yaşatacağız. Sarıkamış Harekatı Türk toplumunun her kesimini derinden etkileyen acı bir hatıradır. Sarıkamış Harekatı, zor hava şartlarına aldırmadan vatanları için donarak can veren 90 bin askerimizin şehadete erdikleri bir hadise olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Bu harekat bizlere Mehmetçiğin vatanı için her koşulda gözünü kırpmadan mücadeleye hazır olduğunu ve canını seve seve verebileceğini bir kez daha göstermiştir.'' 

Karaçanta, memleketin dört bir yanından gelen bu kahraman askerlerin olabilecek en zor koşullarla karşı karşıya kalmalarına rağmen tereddüt etmeden vatan için mücadele ettiklerini vurguladığı mesajında, "Bizler de bu mücadelenin kutsallığı ve kahraman askerlerimizin cesareti ile bu fedakarlığın bilincinde olarak, onların izinde birlik ve beraberlik içerisinde vatan için her koşulda çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Sarıkamış'ta ve yurdun her köşesinde kahramanlık örneği göstererek adını tarihe yazdıran tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor şükran ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.