Kars

Sarıkamış şehitleri anılıyor

12:19 26 Aralık 2015
Sarıkamış şehitleri anılıyor

Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü kapsamında, ilkokul öğrencileri şehitler için saygı nöbeti tuttu

 Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında, Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencileri şehitler için saygı nöbeti tuttu.

Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Allahuekber Dağı Şehitlik Anıtı'na yürüyüş gerçekleştirdi. Asker üniforması giyenlerin de olduğu 30 öğrenci, anıt önünde düzenlenen törende, 101 yıl önce Allahuekber Dağları'nda şehit düşen askerler için dua etti ve şiirler okudu. 

Anıta karanfil bırakan öğrenciler, şehitler için dönüşümlü olarak 3 saat süreyle saygı nöbeti tuttu.

Okul Müdürü Necife Kader Polat, öğrencilerini milli şuur ve tarihsel bilinçle yetiştirmeye gayret ettiklerini belirterek, "Sarıkamış Harekatı hakkında daha önce bilgilendirdiğimiz öğrencilerimiz, vatan uğruna canlarını veren şehitlerin bu dağlarda yaşadıklarını bir nebze olsun hissetmeye çalıştılar. Onlar gibi üşüdüler, temsili saygı nöbeti tuttular. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, ruhlar şad olsun" diye konuştu. 

Anıtta saygı nöbeti tutan öğrencilerden Eren Sağdıç da "Bize bu vatanı canlarını vererek emanet eden şehitlerimize saygı nöbeti tutarak anmaya çalışıyoruz" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.