Kars

Sarıkamış şehitleri anılıyor

12:36 30 Aralık 2015
Sarıkamış şehitleri anılıyor

Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında, güzel sanatlar lisesi öğrencileri tarafından şehitleri anlatan kardan heykelin yapımına başlandı

 Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı anma etkinlikleri kapsamında 2 Ocak'ta açılışı yapılacak, kardan şehitler heykelinin yapımına başlandı. 

Etkinlikler çerçevesinde, soğuktan donarak şehit olan askerler anısına Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi'nden 15 öğrenci, 2 öğretmenlerinin rehberliğinde daha önce belirledikleri heykel kompozisyonu için çalışmalarına başladı. 

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezinin 1. etap oteller bölgesinde yapılan heykel kompozisyonu için dağdan 100 kamyon kar taşınarak, iş makineleri ile yaklaşık 100 metrekare alana kar rampası yapıldı. 

- Ay yıldız içinde asker figürlerinden oluşacak 

Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinden Eren Demirbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları heykel çalışmasıyla Sarıkamış şehitlerini andıklarını ifade etti. 

Yeterli kar olmadığı için bu yıl çalışmalara geç başladıklarını ama heykeli zamanında yetiştirmeyi planladıklarını dile getiren Demirbağ, şunları söyledi:

"Yeterli kar olmadığı için Sarıkamış Kaymakamlığı ve belediyenin destekleriyle çok uzak yerlerden kar getirildi. Biriktirdiğimiz karları dondurduktan sonra 15 öğrencimizle çalışmalara başladık. Yapacağımız tasarımı öğretmen ve öğrencilerle birlikte hazırladık. Heykel kompozisyonunda ay yıldız içerisinde şehit asker figürleri olacak. 2 Ocak Cumartesi günü açılışı yapılacak heykelin yapımına aralıksız devam ediyoruz, inşallah yetiştireceğiz."  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.