Kars

Sarıkamış şehitleri anılıyor

17:03 02 Ocak 2016
Sarıkamış şehitleri anılıyor

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı anma etkinlikleri kapsamında güzel sanatlar lisesi öğrencilerince yapılan kardan şehitler heykelini açtı. 

Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla "Vefakar gençlik, fedakar ecdadını unutmayacak" sloganıyla düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında, Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince kardan yapılan şehitler heykeli, törenle izlenime sunuldu. 

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 100 metrekarelik alana, 120 kamyon kar taşınarak Allahuekber Dağları'nda şehit olan askerlerin figürlerinin işlendiği heykelinin açılışını, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç yaptı. 

Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada, ay yıldız içinde şehit asker figürlerinden oluşan heykelin yapımında görev alan gençleri kutlayarak şunları kaydetti: 

"Ecdadımızın burada göstermiş olduğu fedakarlığı, vatan, millet inanç uğruna ortaya koymuş olduğu en büyük fedakarlığı hatırlayarak gelecek nesillere aktarmanın en büyük sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum. Bunu yerine getirmek üzere her yıl inşallah burada olacağız. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Ne büyük güzel iş yaptığınızın siz de farkındasınız."

Kılıç, heykellerin üzerindeki Türk bayrağının kaldırılmasının ardından katılımcılarla heykele kırmızı karanfil bıraktı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.