Kars

Kars'ta 408 sanayi esnafı inşaat ruhsatlarını aldı

17:24 23 Ocak 2016
Kars'ta 408 sanayi esnafı inşaat ruhsatlarını aldı

Kars'ta Küçük Sanayi Sitesindeki 408 esnaf inşaat ruhsatlarını düzenlenen törenle aldı.

1986 yılında inşaatına başlanan ve 2003 yılında bitirildikten sonra kura ile belirlenen iş yerlerine geçen esnaf tapusunu alamıyordu. Harekete geçen Kars Belediyesi Fen ve İmar Müdürlükleri yaptıkları çalışma sonucunda küçük sanayi sitesinde bulunan 408 esnafın inşaat ruhsatlarını çıkararak iş yeri sahiplerinin iş yeri tapularını almaları sağlandı.

Kars Belediyesi'nde düzenlenen törene Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Namık Akça, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Adem Burulday ve sanayi esnafı katıldı.

Karaçanta, törende yaptığı konuşmasında,Küçük Sanayi Sitesinin 1975 yılında kooperatif olarak oluştuğunu,1986 yılında ihalesi yapılarak inşaat işlemlerinin başlatıldığını söyledi.

41 blok 408 dükkandan bir kısmının 1997 yılında, bir kısmının da 2003 yılında tamamlanarak hak sahiplerine verildiğini belirten Karaçanta, ''Ancak, 1986 yılından günümüze kadar bir şekilde ilgili arsalarla alakalı birçok sıkıntı çıkmıştır. Bu konuda Küçük Sanayi Sitesi esnafımız hak etmediği şekilde mağduriyet yaşamıştır. Biz gerek seçim çalışmaları sürecinde, gerek görevi aldığımız süreç sonrasında kişi ayrımı yapmaksızın herkesin mağduriyetini giderme noktasında elimizden gelen gayreti sarf ettik. Bugün de çok şükür ki bu noktaya geldik ve bu süreçte ruhsatlarımız tamamlandı, esnafımızın mağduriyetini az da olsa giderdik'' diye konuştu.

Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Namık Akça da, konuşmasında, Küçük Sanayi Sitesinin kangren haline gelmiş bir durum olduğuna dikkati çekerek, ''1986 yılında ihalesi yapılıp bitirilmesine rağmen günümüze kadar her an çeşitli sıkıntılar çıktı. Yapı Denetim Raporu çıkarılması adına çok çaba sarf ettik ama maalesef başarılı olamadık. Esnaf ve sanatkarın atar damarı olan Küçük Sanayi Sitesi'nin bugün gerçek sahiplerine belgeleriyle takdim edilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Akça, 408 esnaf adına Başkan Karaçanta'ya plaket verdi.

Belediye İmar Müdürü Necmi Çolak'ta Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Akça’ya 408 iş yerinin inşaat ruhsatını teslim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.