Kars

Sarıkamış Devlet Hastanesi'nde dijital röntgen dönemi başladı

11:52 26 Ocak 2016
Sarıkamış Devlet Hastanesi'nde dijital röntgen dönemi başladı

Sarıkamış Devlet Hastanesi Radyoloji Ünitesinde kurulan Resim Arşivleme ve İletim Sistemi (PACS) ve bilgisayarlı tomografi cihazı hizmete girdi.

Sarıkamış Devlet Hastanesi'nde Resim Arşivleme ve İletim Sistemi (PACS) ve bilgisayarlı tomografi cihazının hizmete girmesiyle röntgen filmi devrine son verildi.

Radyoloji uzmanı Rüstem Berhan Pirimoğlu, yaptığı açıklamada, yeni kurulan sistemler sayesinde daha kaliteli hizmet vereceklerini söyledi.
Dijital cihazlarla çekilen tüm röntgen ve tomografi görüntülerinin bilgisayar ortamına aktarıldığını belirten Pirimoğlu, şunları kaydetti:

"Yeni dijital sistemlerin faaliyete geçmesiyle birlikte hastalarımız artık Kars ve Erzurum’a gitmek zorunda kalmayacak. Radyoloji ünitemizde sıra beklemeden, gerekli işlemler hızlı bir şekilde yapılıyor. Film basımı olmadığı için hastalar, film almak amacıyla kuyrukta beklemiyor ve ellerinde film taşımıyorlar. Hasta tetkikini yaptırdığı anda görüntüler PACS’a aktarılıyor. Hasta çekiminden sonra polikliniğe varmadan görüntüleri poliklinik bilgisayarlarında görüntülenebiliyor. Bu sayede hastalara verilen filmlerin doğada oluşturduğu kirliliğin ve tıbbi atığın önüne geçilebilmekte, hastaya ait görüntüler dijital ortamda yıllarca saklanabilmektedir. Takip gerektiren hastaların görüntülerinin karşılaştırılmasına da olanak sağlıyor."

İdari ve Mali İşler Müdürü Ali Osman Aydın da hastanenin son iki yılda gerek kadro, gerekse ekipman konusunda önemli yol kat ettiğini ifade ederek, ”Amacımız hastalarımıza en hızlı ve en gelişmiş teknolojiyle hizmet vermektir" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.