Kars

Kars Valisi Özdemir, tarihi yapıları ziyaret etti

09:54 01 Mart 2016
Kars Valisi Özdemir, tarihi yapıları ziyaret etti

Vali Özdemir, daha sonra tarihi Kars evlerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Kars Valisi Günay Özdemir, tarihi Muradiye Hamamı ve tarihi Kars evlerinde incelemelerde bulundu.

Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vekili Erdinç Dolu ile Kaleiçi Mahallesi'ndeki tarihi Muradiye Hamamı'nı ziyaret etti.

Tarihi yapıda incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tarihi Dokunun Korunması Projesi" kapsamında Kars'ın tarihi kimliğini öne çıkaracaklarını söyledi.

Kars'ın tarihiyle kültürüyle Türkiye'nin, bölgenin, önemli kentlerinden birisi olduğunu belirten Özdemir, ''Önemli tarihi eserlere sahip olan ilimizde maalesef zaman içerisinde bu tür eserlerimiz kaybolmaya başlamış. İki yıl önce geldiğimizde burada başlatmış olduğumuz tarihi kültürüyle Kars'ın kurtarılması ve turizme kazandırılmasıyla ilgili projelerimizi devam ettiriyoruz'' dedi.

Özdemir, bu kapsamda Kars Kalesi'nin aydınlattırılması, Evliya Cami, Ulu Cami, Harakani Türbesi'nin düzenlenmesi, Osmanlı Mahallesi'nin yapılması ve Osmanlı eserlerlerinin restorasyonlarının devam ettiğine işaret ederek, "Özellikle Özel İdarenin mülkiyetinde olan Muradiye Hamamı ile başladık çünkü valilik olarak kaybolacak olan tarihimize sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda da ihaleye çıktık ve ihalesi de önümüzdeki günlerde yapılacak'' diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.