Kars

Kars Belediye Başkanı Karaçanta:

16:28 24 Ağustos 2016
Kars Belediye Başkanı Karaçanta:

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "PKK, DAEŞ, YPG, HPG, El Nusra adı her ne olursa olsun bu katil sürüleri, ülkemizi ve bölgemizi sürekli tehdit ediyorlar. Küresel güçlerden destek alan bu katil sürülerine karşı en sert tedbirler alınmıştır ve gereken cevap en sert şekilde verilecektir." dedi.

Karaçanta, Kars Belediyesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okunması amacıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, terör örgütlerinin saldırılarını kınayarak, "İnsanları, en mutlu günlerinde, düğünlerde dahi katletmekten çekinmeyen gözü dönmüş eli kanlı terör örgütünün şerefsizce, kalleşçe, kahpece, alçakça, haince saldırıları asil milletimizin birliğini, beraberliğini, dayanışmasını ve sahip olduğu 18 Mart ve 15 Temmuz ruhunu asla ve asla yok etmeye yetmeyecek." dedi.

Ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmanın, İstiklal Marşı'nı okuyabilmenin, özgürlüğünü muhafaza etmenin bedelini ödemeye her zaman hazır olduklarını vurgulayan Karaçanta, "Hangi alçak, hangi hain terör örgütü birliğimizi, dirliğimizi bozabilir. Milletimizi Anadolu coğrafyasından atmak isteyenler bugüne kadar hep hezimete uğradılar. Birliğimize dirliğimize göz dikenler aynı hüsranı yaşayacaktır. Şunu hiç kimse unutmasın ki ülkemizin ve milletimizin gücüne ve geleceğine karşı terörü son bir çare olarak kullananlar layık oldukları cezayı en sert şekilde alacaklardır." ifadesini kullandı.

Karaçanta, ülkeyi bölmek isteyen tüm terör örgütlerine karşı tedbir aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"PKK, DAEŞ, YPG, HPG, El Nusra adı her ne olursa olsun bu katil sürüleri, ülkemizi ve bölgemizi sürekli tehdit ediyorlar. Küresel güçlerden destek alan bu katil sürülerine karşı en sert tedbirler alınmıştır ve gereken cevap en sert şekilde verilecektir. Bir düğün yerine bomba atacak kadar insanlığa düşman olan terör hiçbir değer tanımayan yüzünü bu kez bir düğün yerini matem yerine çevirerek göstermiştir. Masumiyete ve hayata kasteden bu alçak terör örgütünün adı ne olursa olsun biz, millet ve devlet olarak mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."

Ülke olarak terörün karşısında olduklarını ifade eden Karaçanta, "Gün birlik ve beraberlik günüdür ve biz 79 milyon vatandaşımızla yediden yetmişe terörün tam karşısındayız. Acımız büyüktür ama herkes emin olsun ki birlik ve beraberliğimiz, iç ve dış bütün bu şeytani saldırıları bozacaktır. Bunların yediğini, içtiğini burunlarından getirmek hepimizin namus borcudur. Van'da, Elazığ'da, Gaziantep'te ve ülkemizin birçok noktasında düzenlenen alçak terör saldırılarını lanetliyor, kahpe saldırılarda şehit olan asker, polis ve sivillerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz'daki darbe girişiminde ve diğer terör saldırılarında şehit olanlar için mevlit okutuldu.

Darbe gecesi yaşananların da sinevizyon gösterisi ile aktarıldığı programa, Karaçanta'nın yanı sıra 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgenaral Turan İnan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.