Kars

Dünya Yürüyüş Günü

12:59 03 Ekim 2016
Dünya Yürüyüş Günü

Karslılar, "Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri kapsamında, sağlıklı yaşam için yürüyüş düzenlendi.

Kars İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğince organize edilen ve her yaştan vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş, Kafkas Üniversitesi Konservatuvar Fakültesi önünde başladı.

"Sağlık İçin Harekete Geç", "Her Gün 10 bin adım", "Ay balam, sağlığınız için haydi harekete geçin" şeklinde dövizlerinin taşındığı ve "3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" pankartının yer aldığı yürüyüş yaklaşık 1 saatin ardından Kafkas Üniversitesi Kampüsünde son buldu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Zafer Yılmaz, Kars'ta her yıl yürüyüş düzenlediklerini ifade ederek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kars'ta etkinliğimizi İl Sağlık, Halk Sağlık Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olarak organize ettik, yürüyüş temel olarak her yaştan insanların kolaylıkla yapabildiği dayanıklılık aktiviteleridir." dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Kan da yürüyüşün öneminde dikkat çekerek, "Yürüyüşteki amaç fiziksel aktivitelerin ön planda çıkartıp sağlıklı yaşamın benimsenmesidir. Fiziksel aktivite sağlıklı yaşamın olmasa olmaz koşuludur. Hareketli yaşam, çocukluk çağından gençlik ve yaşlılığa doğru sürekli yapmamız gereken bir aktivitedir." diye konuştu.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.