Kars

"Bizim çalışacak adamla işimiz var"

17:57 25 Kasım 2016
"Bizim çalışacak adamla işimiz var"

Kars Valisi Rahmi Doğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik başlatılan yatırım ve kalkınma hamlesi dolayısıyla iş adamlarıyla bir araya geldi.

Kars Valiliği Toplantı Salonu'nda Vali Doğan başkanlığında düzenlenen toplantıya, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, İl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen ile iş adamları katıldı.

Vali Doğan, toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) boş olan yerlere yatırımlar kapsamında gerçek yatırımcı bulmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Yatırımcıların projelerini kendilerine anlatacaklarını ve kurulan komisyonla da görüşmeler sonrasında kararlar vereceklerini anlatan Doğan, "Bu toplantıda gerçek yatırımıcıyı bulmaya çalışacağız, 4-5 saatlik bir toplantı olacak. İşadamlarımız davet edildi, burada projelerini anlatacaklar ondan sonra da karar vereceğiz." dedi.

Doğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik başlatılan yatırım ve kalkınma hamlesini önemsediklerini dile getirerek, "Kim çok istihdam oluşturacaksa, kim yatırımını hızlı, ciddi yaparsa onlara bakacağız. Bizim kriterimiz belli, açık ve net, yatırım yapmak isteyen adamla beraber yürüyeceğiz, beraber koşacağız. Yatırım yapmak istemeyen, görüntü, reklam vermek amacıyla bir yerlere resim atan adamlarla işimiz yok. Bizim çalışacak adamla işimiz var." ifadesini kullandı.

Cazibe merkezlerine yönelik yapılacak yatırımlarla ilgili il dışından da talep aldıklarını hatırlatan Doğan, "Yatırımlar için il dışından da talepler var. Bu yeni bir uygulama, bugüne kadar Ankara'da dosya üzerinden karar veriliyordu ama talebin fazla olmuş olması, müteşebbis heyet hep beraber geçen günkü toplantıda karar verdik, yatırımcıyla biz bizzat yüz yüze görüşelim istedik. Bize anlatsın, ondan sonra da karar verelim istedik." diye konuştu.

- "Doğru yatırımcıyı bulmaya çalışıyoruz"

Çalışmaları titizlikle yürüttüklerini vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"Doğru yatırımcıyı bulmaya çalışıyoruz. Yani burada işin esası, doğru yatırımcı, gerçek yatırımcı, yatırım yapmak isteyen adamı bulmaya çalışıyoruz. 'Kredi alayım, arka taraftan hele başka bir yerimiz olsun sonra bakarız', 'Türkiye'de farklı gelişmeler oluyor' mantığında olanla işimiz yok. 'Devletten alacağın varsa ilk günden al vermekten vazgeçebilir, vereceğin varsa son gün almaktan vazgeçer' öyle bir şey yok bizde. Adam gelecek projesini anlatacak bize, bakacağız, dinleyeceğiz ve kararımızı vereceğiz. Yatırım yapmak isteyene yer çok. Yeter ki yatırım gelsin."

- "Bizim memleketimizde terör yok kardeşim, her taraf iyi, sıkıntı yok"

Doğan, yatırımcıları Kars'a davet ederek, "İlimizde terör olmadığının garantisi benim. İşte ben her yerde geziyorum, gördüğünüz gibi terör olsa buralarda gezer mi bu adamlar. Bizim memleketimizde terör yok kardeşim, her taraf iyi sıkıntı yok." dedi.

İş adamlarıyla OSB'deki tahsis edilecek yerler ve yatırımların görüşüldüğü toplantı, Doğan'ın açıklamalarının ardından basına kapalı devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.