Kars

Türkiye'nin 25. Kış Olimpiyatları'na adaylık hazırlığı

20:24 14 Haziran 2017
Türkiye'nin 25. Kış Olimpiyatları'na adaylık hazırlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenen 2026 Erzurum, Erzincan, Kars Kış Olimpiyat Oyunları adaylığı hedefi doğrultusunda, Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde çalışmalara başlandı.

Olimpiyatlara aday olmaya hazırlanan Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe'de, mekanik tesislerin yapımı ile altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarına hız verildi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde çalışmalara, 25. Kış Olimpiyatları'na hazır olacak şekilde şimdiden başladıklarını söyledi.

25. Kış Olimpiyatları adaylık süreciyle ilgili Erzurum'da Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar'ın da katıldığı bir toplantı düzenlendiğini ve kayak merkezlerinde yapılması gereken çalışmaların değerlendirildiğini hatırlatan Toksoy, "Sayın Cumhurbaşkanımız Erzurum'da yaptığı açıklamada, 2026 Kış Olimpiyatları'nın Erzincan, Erzurum ve Sarıkamış'ta yapılmasıyla ilgili bir talimat verdi. Bunun üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan ile yerel yöneticiler bu işi takip ediyoruz." diye konuştu.

Kış olimpiyatlarının Türkiye'de yapılacağını öngörerek çalışmalara başladıklarını dile getiren Toksoy, yeni projelerle bölgenin ilave tesisler ve pistler kazanacağını anlattı.

Söz konusu yatırım ile Sarıkamış'ın yenileneceğini aktaran Toksoy, "Bu bölgede yapılacak tesislerle birlikte ciddi bir şekilde istihdam oluşacak. Kayak merkezi ile oteller bölgesinde, sosyal tesisler, mekanik tesisler, kayağın bütün branşlarına hitap edecek pist ve yarışma parkurları hazırlayacağız. Biz artık istiyoruz ki bu bölge kış sporlarıyla da gelişsin. Buradaki vatandaşlarımız kayaktan para kazansınlar, iş sahibi olsunlar." ifadelerini kullandı.

Toksoy, 2026 Kış Olimpiyatları'na Kars, Erzurum ve Erzincan'ın birlikte hazırlanacağını belirterek, doğu bölgesinin turizmle canlanacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.