Kars

Sarıkamış'ta tören alanı çalışmalarında sona gelindi

14:08 19 Ağustos 2017
Sarıkamış'ta tören alanı çalışmalarında sona gelindi

Karsın Sarıkamış ilçesinde Kaymakamlık önünde yapımı devam eden tören alanı çalışmalarında sona gelindi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, tören alanında incelemelerde bulunarak yetkilerden bilgi aldı.

Toksoy, burada yaptığı açıklamada, ilçede resmi bayramların, törenlerin yapılacağı 7 bin metrekarelik yeni bir tören alanının Sarıkamış'ın çehresini değiştireceğini söyledi.

Sarıkamış'ta son üç yılda çok önemli yatırımların gerçekleştirildiğini ve ilçenin çehresinin değiştiğini ifade eden Toksoy, "Belediye olarak ilçenin gelişmesi, güzelleşmesi, çağdaş ve modern bir kent görünümüne ulaşması için sürekli projeler üretip hayata geçiriyoruz. Bu manada ilçemizin yıllardan beri ihtiyacı olan tören alanı projemizin sonuna geldik. İnşallah 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını yeni tören alanında gerçekleştireceğiz." dedi.

Toksoy, tören alanının yapılması konusunda yoğun çaba harcadıklarını hatırlatarak, "Şu anda yaptığımız tören alanı Sarıkamış için çok önemliydi. Tören alanını sarıçam ve ladin ağaçlarıyla çeviriyoruz. Atatürk heykelimizi onarımı tamamladıktan sonra kaidesini yükselterek monte edeceğiz. Ayrıca Atatürk heykeliyle birlikte yan tarafına yapılacak rölyefler de ışıklandırılacak." ifadesini kullandı.

Göksal Toksoy, İnönü Mahallesi'nde Hükümet Konağı önünde tarihi Kazım Karabekir Camisi, Kaymakamlık binası ve Garnizon Komutanlığının çevreledi 7 bin metrekare genişliğindeki tören alanında Atatürk heykelinin, Sarıkamış şehitlerinin hatırasını canlandıran duvar rölyeflerinin, dinlenme ve çocuklar için oyun parklarının yer alacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.