Kars

Sarıkamış'ta şehitlik ve tören alanı çalışması

14:54 07 Kasım 2017
Sarıkamış'ta şehitlik ve tören alanı çalışması

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, şehitlik ve tören alanıyla ilgili projeler tamamlandığında Sarıkamış'ın, Çanakkale gibi ziyaretçi akınına uğrayacağını söyledi.

Başkan Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ın sıradan bir ilçe olmadığını vurgulayarak, herkesin Sarıkamış ile ilgili bir anısı olduğunu belirtti.

Sarıkamış'ta şehitlik ve tören alanlarıyla ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini hatırlatan Toksoy, "Birinci Dünya Savaşı'nda Rus işgalinde bulunan doğu illerini geri almak için düzenlenen Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen binlerce Mehmetçiği anmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde, ilçemizde yapılan 40 bin kişi kapasiteli 'ay yıldızlı' tören alanı tamamlanmak üzere. Sarıkamış Şehitlerinin 103. anma etkinliklerini yapılacağı 5-7 Ocak 2018 tarihlerinde, bu tören alanında gerçekleşecek." diye konuştu.

Toksoy, seneye tamamlanması planlanan ikinci projenin, Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Planı kapsamında yapımı devam eden Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezin'de, Sarıkamış Harekatı'nda yaşanan olayların, vatandaşa her adımında farklı bir mesaj olarak yansıtılacağını bildirdi.

Toksoy, şunları söyledi:

"Projelerimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'ın, Kars milletvekilimiz Selahattin Beyribey ve Kars Valimiz Rahmi Doğan ile ilgili bakanlıkların destek ve katkılarıyla hayata geçiyor. Tören alanımızın yanındaki Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezinde ziyaretçilere tanıtmak için yapılan 1915 panorama salonu, 350 kişilik konferans salonu, Kafkas Cephesi Araştırma Merkezi, sergileme ve fuaye alanı, idare binası ve mescit ile Ermeni mezalimini kabartma teknikleri kullanılarak anlatan, görsel içerikli panorama salonları var. Gelen misafirler burada yapılan tören alanı, panoramik müze, dağlardaki şehitliği anıtı gezecekler ve Sarıkamış'ın tarihini öğrenecekler. Burada o dönem yapılan mücadeleleri, fedakarlıkları görecekler ve o dönemdeki Mehmetçiklerimizin, askerimizin vatanı kurtarmak için donarak şehit düştüklerini burada hissedecekler. Biz özellikle bu anma programlarını bunun için yapıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.