Kars

Kar kamyonlarla ilçe dışına taşınıyor

13:18 27 Ocak 2018
Kar kamyonlarla ilçe dışına taşınıyor

Kars'ın Sarıkamış ilçe merkezinde biriken karlar, kamyonlarla ilçe dışına götürülüyor.

Kars'ta üç gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Türkiye'nin en yüksek yerleşim birimlerinden olan 2 bin 200 rakımlı Kars'ın Sarıkamış ilçesinde belediye ekipleri, vatandaşların yanı sıra kayak merkezine gelen yerli ve yabancı turistlerin kar nedeniyle sıkıntı yaşamaması için yoğun çaba sarf ediyor.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine, Sarıkamış'ın Türkiye'nin en çok kar alan yerlerinden biri olduğunu söyledi.

İlçe merkezine her yıl ortalama 1,5 metre kar yağdığını, ana cadde ve sokaklarda karla mücadelenin zorlu ve masraflı olduğunu anlatan Toksoy, "İlçemiz yerleşim olarak geniş bir alana yayılmış. Yaklaşık 6 ay kar altında kalan ilçenin mahallelerinde karla mücadele çok zor oluyor. Kar yağar yağmaz greyder, 3 kepçe ve kamyonlarla birlikte 40 kişilik ekiple, cadde ve sokakların karlarını kamyonlara yükleyerek ilçe dışına taşıyoruz. Tabi bu zor şartlarda yakıt ve makine bakımı giderleri belediyemizin bütçesine ek yük getiriyor." dedi.

Toksoy, turizm nedeniyle ilçenin yollarının sürekli açık tutulması gerektiğine işaret etti.

İlçede karla mücadele için yıllık yaklaşık 1,5 milyon lira harcadıklarını dile getiren Toksoy, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın ve Sarıkamış'a gelen kayakseverlerin cadde ve sokaklarda rahat yürüyebilmeleri için karları, çatılardaki buzları temizliyoruz. Buzlanan yerlere tuz döküyoruz, kaza olmasın diye. Kayak merkezinin yollarını da açıyoruz. Kayak için gelen yerli ve yabancı turistler, alış veriş yapıp yöresel yemeklerimizden Kars'ın kazını, kaşarını, balını, göğermiş tulum peynirini tadıyorlar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.