Kars

Kars'ta 300 sığınmacıya kışlık giysi ve battaniye yardımı

16:33 02 Şubat 2018
Kars'ta 300 sığınmacıya kışlık giysi ve battaniye yardımı

Kars'ta 300 sığınmacıya battaniye ve kışlık giysi yardımında bulunuldu.

Paşaçayır yolunda bulunan eski süt fabrikası lojmanlarındaki Afganistanlı ve Suriyeli sığınmacılar için Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğinin (SGDD-ASAM) desteğiyle yardım kampanyası düzenlendi.

Kış şartları göz önüne alınarak, Kars Göç İdaresi koordinesinde yürütülen kampanyada 300 sığınmacıya yardımda bulunuldu.

İl Göç İdaresi Müdürü İlyas Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, yardım kampanyalarını sürdürdüklerini belirterek, "Bugün burada BMMYK ve ASAM'ın ikili görüşmesi neticesinde Göç İdaresi koordinesinde ilimizde bulunan Afganistanlı ve Suriyeli kardeşlerimize yardımcı oluyoruz." dedi.

Sığınmacılara her zaman destek olamaya gayret gösterdiklerini anlatan Yıldız, "İlimizde ağır kış şartları göz önüne alındığında daha önce Göç İdaresi bünyesinde dağıtılan yardımların ikincisini yapmaktayız. Burada yardımlarda katkıları olan BMMYK ve ASAM temsilcilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Göç İdaresi olarak bu hassasiyetimiz hiçbir şekilde eksilmeden devam edecek ve yurtlarını terk edip buraya gelen, bizlere sığınan kardeşlerimize daima uzanan bir el olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.