Kars

Cıbıltepe’de sömestir yoğunluğu

15:50 04 Şubat 2018
Cıbıltepe’de sömestir yoğunluğu

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Cıbıltepe Kayak Merkezi, yarıyıl tatilinin son gününü ve hafta sonunu fırsat bilen kayak tutkunlarının akınına uğradı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yer alan, sarıçam ormanlarının yanı sıra kristal karı ve uzun kayak pistleriyle ilgi çeken 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, hafta sonu ile sömestir tatilinin son gününü kayak yaparak geçirmek isteyen öğrenciler ile kayak tutkunlarınca yoğunluk oluşturuldu.

Kar kalınlığının 120 santimetreye ulaştığı Cıbıltepe'de, öğrencilerin yanı sıra yerli ve yabancı turistler da kayak takımları, snowboard ve kızak ile kayak yapmanın keyfini çıkardı.

Cıbıltepe'de kayak eğitimi veren Yılmaz Laçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonu ve yarıyıl tatilinin son günü nedeniyle pistlerde yoğunluk yaşandığını vurguladı.

Bu sene sezonun da çok iyi geçtiğini belirten Laçin, "Kayak merkezimizin doluluk oranı, sezon başından beri geçen yıllara oranla hep yüksek geçti. Cıbıltepe'de bugün de pistler çok dolu ve gelen kayakseverler kayağın keyfini yaşıyor." diye konuştu.

Öğrenci Aleyna Karadağ da yarın okulların açılacağını anlatarak, sömestir tatilinin son günü kayak keyfini doyasıya yaşadıklarını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.