Kars

Kars merkezli 9 ilde FETÖ/PDY operasyonu

16:05 27 Mart 2018
Kars merkezli 9 ilde FETÖ/PDY operasyonu

Kars merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 9 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün askeri yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen ve astsubaylardan oluşan 9 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri koordinesinde zanlıların yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

Kars merkezli Ankara, İstanbul, Hakkari, Erzincan, Tokat, Sakarya, Bursa ve Gaziantep'te düzenlenen operasyonda zanlıların tamamı gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından Kars Harakani Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan 6 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlılardan biri de savcılıkça salıverildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.