Kars

Kars'ta GAMER hizmete girdi

14:35 13 Nisan 2018
Kars'ta GAMER hizmete girdi

Kars'ta, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezleri (GAMER) birimi faaliyetlerine başladı.

Kars Valisi Rahmi Doğan, valilik binasında oluşturulan GAMER merkezinde yapılan çalışmaları inceleyerek bilgi aldı.

Vali Doğan, burada yaptığı konuşmada, tüm acil çağrı merkezlerinin bir merkezde toplanacağını ifade ederek, "Artık sistem devreye girdikten sonra 112 aradığınızda itfaiye, polis jandarmaya, ormana, AFAD'a tamamen bir numarayla erişebiliyor olacaksınız." dedi.

Sistemin işleyişi hakkında bilgi veren Doğan, "Sistem söyle çalışıyor, çağrıları alan personel var daha sonra konu kimi ilgilendiriyorsa onlara aktarıyor. Bu noktadan sonra herkes kendi işini yapıyor. Ambulans gidecekse ambulans gidiyor, itfaiye gidecekse itfaiye gidiyor, polis noktasındaysa polis, jandarma noktasındaysa jandarma görevlileri gidecek." diye konuştu.

Kentteki MOBESE kameralarının GAMER merkezine bağlantılarının yapıldığını hatırlatan Doğan, şöyle konuştu:

"İlimizdeki tüm MOBESE kameralarının bağlantılarını yapmış durumdayız. Burada bir kriz anında ilimizdeki tüm olaylara müdahale etme şansına sahibiz. Burada ilgili biri amirleriyle birlikte valiliği veya ilgili vali yardımcısının başkanlığında krizin yönetimi sağlanmış olacak. Güzel bir sistem, Avrupa ve dünyada kullanılan bir sistem. Türkiye yazılım anlamında önemli gelişmeler kaydetti. Bunların tamamı yerli ve milli yazılımlar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.