Kars

Kars'ta gerçeği aratmayan tatbikat

18:23 02 Ekim 2018
Kars'ta gerçeği aratmayan tatbikat

Kars'ın Kağızman ilçesinde heyelanda mahsur kalan yaralıların kurtarılması amacıyla yapılan arama kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

İlçeye bağlı Kuloğlu köyünde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil Sağlık görevlileri ile jandarma personelinden oluşan bir ekiple arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatta, senaryo gereği bölgede heyelan yaşandığı ve göçük altında kalanlar olduğu yönündeki ihbar üzerine ekipler harekete geçti. Bölgeye ulaşan AFAD ve UMKE ekipleri yaralananları göçük altında kurtardı, 112 Acil Sağlık ekipleri de ilk müdahaleyi olay yerinde yaptığı yaralıları hastaneye kaldırdı.

Gerçeği aratmayan tatbikatta, hastanede bekleyen bazı vatandaşlar olayı gerçek sanıp yaralılara yardım etmeye çalıştı.

Kağızman Devlet Hastanesi Başhekimi Musa Karaarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, olası olaylara karşı tatbikat gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Kağızman ilçesine bağlı Kuloğlu köyünde meydana gelmesi olası heyelan durumunda ortaya çıkabilecek can kayıplarını asgari seviyede tutmak amacıyla Kağızman Devlet Hastanesi olarak yapılabilecekler senaryolaştırıldı." dedi.

Karaarslan, senaryo hakkında bilgi vererek, "Kuloğlu köyünde meydana gelen heyelanda 41 kişinin zarar gördüğü yaralı olarak hastaneye geleceği haberi alındıktan sonra tüm çalışanlar seferber edildi. İşbirliği yapılması gereken 112 Acil Sağlık birimi, UMKE ekipleri ve AFAD olay yerine intikal etti. Kurtarılan yaralılar Kağızman Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.