Kastamonu

Okullarda ilk ders zili çaldı

16:30 28 Eylül 2015
Okullarda ilk ders zili çaldı

Kastamonu'da 2015 - 2016 eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, son yıllarda hükümetlerin Milli Eğitim Bakanlığına önemli kaynaklar aktardığını söyledi.

Bunun sonucunda okulların fiziki yapılarında çok ciddi iyileştirmeler yapıldığını ifade eden Günaydın, "Ayrıca teknolojik olarak okulların donanımlarında çok ciddi mesafeler kat edildi. Geçen yılın sonunda verdiğim talimatın neticesini aldık. Yaklaşık 242 eğitim kurumunda küçük ve büyük ölçekte onarımlar yaptık" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu da eğitimin her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken bir süreç olduğunu aktararak, yeni eğitim öğretim yılının sorunsuz geçmesi ve kaliteli bir eğitim vermek için çalıştıklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın ve beraberindekiler, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti ve Kastamonu Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan hediyeleri dağıttı.

Törene, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen ve Metin Çelik, Belediye Başkan Vekili Eşref Can, vatandaşlar ve öğrenci velileri katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.