Kastamonu

Diyanet İşleri Başkanı Görmez:

17:02 05 Kasım 2015
Diyanet İşleri Başkanı Görmez:

"Türkiye Diyanet Vakfı, bütün dünyada, 7 kıtada insanlığın hizmetinde büyük bir vakıf oldu Allah'a hamdolsun"

 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Türkiye Diyanet Vakfı, bütün dünyada, 7 kıtada insanlığın hizmetinde büyük bir vakıf oldu Allah'a hamdolsun" dedi. 

Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kastamonu Şubesi yeni binasının açılışında yaptığı konuşmada, dünyadan kötülüklerin iyiliklerle ortadan kaldırılabileceğini söyledi. 

TDV'nin çeyrek asırlık geçmişiyle, hayırsever milletin ayakta tuttuğu bir bilgi, hizmet ve iyilik hareketi olarak 7 kıtada insanlığın hizmetinde bir vakfa dönüştüğünü belirten Görmez,  vakfın artık Rusya'da yaşayan 30 milyon Müslüman'ın da ihtiyaçlarını karşıladığını ifade etti.

Görmez, şöyle konuştu:

"Orta Asya'daki Türk cumhuriyetlerinde fakülteleri, liseleri olan, din eğitimine büyük katkıları olan, din hizmetlerini ayakta tutmaya çalışan bir vakıf. Balkanlarda Evlad-ı Fatihan'a hizmet götüren bir vakıf. İki asırdır sömürgelerle savaşan Afrika'daki mazlumlara aynı zamanda her türlü yardımı ulaştıran bir vakıf. Türkiye Diyanet Vakfı, bütün dünyada, 7 kıtada insanlığın hizmetinde büyük bir vakıf oldu Allah'a hamdolsun."

Görmez, vakfın bundan sonra müftülüklerin bünyesinden çıkacağını dile getirdi. Vakfın şehir merkezlerinde gençlerin, çocukların ve ailelerin gelip kitap okuduğu, sohbet ettiği ilim irfan mekanlarına dönüşmesini istediklerini aktaran Görmez, "Bütün şehirlerimizde bu tür merkezler açılmaya devam edecek. Emeği geçen Kastamonu Valisi, Belediye Başkanı ve Müftüsüne teşekkür ediyorum destekleri için" dedi.

Vakfın açılmasında katkıda bulunan hayırsever Kastamonu halkına da teşekkürlerini ileten Görmez, konuşmanın ardından Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Müftüsü Osman Aydın, TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin ve TDV Şubeler Müdürü Yavuz Kocamış'la açılış kurdelesini kesti, binayı gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.