Kastamonu

Yurtta kış

21:40 02 Aralık 2015
Yurtta kış

Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle 39 köy yolu ulaşıma kapandı

Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle 39 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. 

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, merkez ve Abana ilçesinde dörder, Doğanyurt'ta 6, Küre'de 15 ve Şenpazar'da 10 olmak üzere toplam 39 köye ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

Açıklamada, ekiplerin kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi. 

- Hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı

Abana ilçesinin yüksek kesimlerinde ise şehir merkezine ulaşımı sağlayan karayolunun Kayalarbaşı mevkisindeki kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesi düştü. Hazırlıksız yakalanan sürücüler, araçlarının lastiklerine zincir takarak yoluna devam etti. Kamyonet sürücüleri de ağırlık yapan malzemeleri kasalarına yerleştirip, aracın zemine oturmasını sağlayarak ilerlemeye çalıştı. 

Öte yandan bazı ağır vasıta şoförlerinin araçlarını karayolunun uygun bölgelerine park edip, hava şartlarının düzelmesini beklediği gözlendi. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri, trafiğin aksamaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor. 

Bozkurt 8. Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ekipleri, araçlarda zincir, çekme halatı, takoz gibi ekipmanların bulundurulması, kar yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda sürücüleri uyardı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.