Kastamonu

Tosya'da yılda 18 milyon tuğla üreten fabrikalar sezonu kapattı

14:45 03 Aralık 2015
Tosya'da yılda 18 milyon tuğla üreten fabrikalar sezonu kapattı

 Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yılda yaklaşık 18 milyon tuğla üreten 8 fabrika, üretim sezonunu kapattı.

Doğan Tuğla Fabrikası ortaklarından Hasan Abayın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya'da faaliyet gösteren 12 tuğla fabrika sayısının yıllar içinde çeşitli nedenlerden dolayı 8'e düştüğünü söyledi.

Tosya'da, üretilen tuğlaların ISO 9001, CE ve TSE belgelerine sahip olduğunu bildiren Abayın, ''Ulusal platformda Tosya tuğlası diye de bilinen çeşitli cins ve ebatlardaki tuğlalarımız, ülkemizin her bölgesinde talep görmektedir. İnşaat yapımında önemli yere sahip olan tuğla üretimi yapan fabrikalarımız, ürünlerinde her türlü kalite denetimini basınç, ağırlık, şekil ve kırılma gibi testler başta olmak üzere uzmanlara yaptırmaktadırlar" dedi. 

Direkt ve dolaylı olarak binlerce insana iş imkanı sağlayan, ilçe ekonomisinin lokomotiflerinden tuğla fabrikalarında yılda yaklaşık 18 milyon üretimin yapıldığını anlatan Abayın, üretime bakım, onarım ve diğer işlerin yapılabilmesi için ara verildiğini kaydetti.

Havaların ısınmayla fabrikaların tekrar üretime başlayacağını dile getiren Abayın, en büyük sorunlarının kalifiye eleman sıkıntısı yüzünden çalıştıracak işçi bulamamak olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.