Kastamonu

Ilgaz Dağı Milli Parkı kış sezonuna hazırlanıyor

19:16 10 Aralık 2015
Ilgaz Dağı Milli Parkı kış sezonuna hazırlanıyor

Kastamonu'da Ilgaz Dağı Milli Parkı kış sezonuna hazırlık toplantısı düzenlendi. 

Kastamonu Vali Yardımcısı Aytekin Yılmaz, Ilgaz Dağı Milli Parkı Müdürlüğünce gerçekleştirilen İl Genel Meclisindeki toplantıda yaptığı konuşmada, Ilgaz Dağı'nın Kastamonu'nun çok önemli bir değeri, ve turizme açılan önemli kapılardan olduğunu söyledi.

Yeni kış sezonunun en güzel şekilde geçmesini temenni eden Yılmaz, her kurumun elinden geleni yapmaya çalıştığını belirtti.  

- Yılda yaklaşık 50 bin kişi ziyaretçi

Ilgaz Dağı Milli Park Müdürü İrem Sağlam Fide ise parkın Orman ve Su işleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında olduğunu dile getirdi.

Ilgaz Dağı Milli Parkı'nın kış sporları kaynak değerleri ve bölge turizmi açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Fide, "Milli park içi ve yakın çevresinde kış sporlarına hizmet veren mülkiyeti kamuya ve özel sektöre ait yaklaşık bin 400 yatak kapasiteli 10 adet tesis bulunmaktadır. Milli parka gelen ziyaretçi sayısı yılda yaklaşık 50 bin kişiye ulaşmaktadır. Özelikle Ankara başta olmak üzere İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerden yoğun bir ziyaretçi akımı olmaktadır" dedi. 

Konuşmaların ardından kamu kurumlarının yetkilileri ve tesis işletme yetkilileriyle yeni sezonda alınması gereken ulaşım, sağlık, güvenlik, katı atık, kış sporları ve diğer teknik konular görüşülerek karara bağlandı. 

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, Ilgaz Dağı Milli Park Müdür Yardımcısı Kamil Kesimoğlu, ilgili kamu kurumlarının yetkilileri, Türkiye Kayak Federasyonu yöneticileri, tesis yetkilileri ve teknik heyet katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.