Kastamonu

Bıyıkları 26 santimetreye ulaştı

10:35 24 Aralık 2015 1 Yorum Var
Bıyıkları 26 santimetreye ulaştı

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Nazmi Aydın'ın 50 yıla yakın süredir uzattığı bıyıkları, 26 santimetre oldu.

 Gökbelen köyünde yaşamını sürdüren 10 çocuk babası Aydın, AA muhabirine, askerden geldikten sonra bıyık bırakma merakı başladığını söyledi. Çocukluğunda ağabeylerine özendiğini ve büyüyünce bıyık bırakmaya karar verdiğini anlatan Aydın, ailesinin ısrarına rağmen bıyıklarını kesmediğini kaydetti.

Aydın, 22 yaşında bıraktığı bıyıklarını bir daha tamamen kesmediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bıyıklarım büyüdükçe kendimi daha havalı, daha heybetli hissetmeye başladım. Evlenince kesmeyi düşündüm ancak herkes bana artık 'Pala' diye hitap ettiği için kıyamadım. Artık herkes beni 'Pala' olarak biliyor. Her sabah kalkınca bıyıklarımı tararım, bakımını yaparım, her hafta tıraşımı olur. Zaman zaman bıyıklarımı düzelttiririm ama çok kısaltmam."

Bıyıklarının bugün 26 santimetre ulaştığına dikkati çeken Aydın, 50 yıla yakın süredir kesmediği bıyıklarını bundan sonra da kesmeyi düşünmediğini ifade etti.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • teoman oraloğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    sakal ve bıyık ne kadar uzatılır, nasıl sakal bırakılır, bıyık ne kadar uzun olmalıdır.,  bunları dini islam ın hükümlerinden öğreneceksin.( Bak: Fıkıh, dürr ül muhtar, ibni abidin hazretleri   - ve  hadika sayfa 158  ).. nasihat
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.