Kastamonu

Taşköprü'de öğrencilere yönelik diş bakımı uygulaması

10:37 25 Aralık 2015
Taşköprü'de öğrencilere yönelik diş bakımı uygulaması

Taşköprü Devlet Hastanesi görevlileri, ilçe merkezindeki ilkokullarda okuyan öğrencilere yönelik diş bakımı uygulaması yürütüyor.

Sağlık Bakanlığının talimatları doğrultusunda ülke genelinde her yıl planlanan koruyucu florürlü vernik ve florlama uygulaması, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Taşköprü Devlet Hastanesi ile Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Taşköprü Toplum Sağlığı Merkezi hekimlerinde yürütülüyor.

Taşköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Halil Hüseyin Bıyıklı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde ilkokullarda başlatılan ağız ve diş sağlığı farkındalık eğitimi taramalarının devam edeceğini söyledi.

Uygulamayla ilgili bilgi veren Bıyıklı, şunları kaydetti:

"'Koruyucu Diş Hekimliği Yerel Flor Uygulamaları kapsamında 60 ayını doldurmuş anasınıfı ve ilkokul 1. sınıfta okuyan öğrencilerimize yönelik ağız ve diş sağlığı çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce merkezde belirlenen ilkokullarımızda başlayan ağız ve diş sağlığı taramalarına, diş hekimimiz Hürriyet Alay katılıyor. Eğitim öğretim yılı içerisinde bu uygulamanın iki kez daha ilkokullarımızda yapılması planlandı. Sağlık Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda yapılan uygulamanın tek amacı öncelikle insanımızı sağlığa yönelik risklerden korumak ve ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin çok daha iyi geliştirilmesi amaçlanmaktadır." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.