Kastamonu

Su fobisini yendi, yüzlerce madalya kazandı

11:28 06 Ocak 2016
Su fobisini yendi, yüzlerce madalya kazandı

MUSTAFA ÇAVUŞ - Üç yaşında denizde boğulma tehlikesi geçirmesi üzerine ailesinin "su fobisini yensin" diye gönderdiği kursta yüzme ile tanışan 24 yaşındaki milli yüzücü Timur Dellaloğlu, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılarak madalya kazanmayı hedefliyor.

Türkiye'nin 7. tüp bebeği olan, doktorların anne karnında ölümünü beklediği Timur Dellaloğlu, olumsuzlukları atlatıp, sağlıklı olarak dünyaya geldi. 3 yaşında ailesiyle denize giden Dellaloğlu, boğulma tehlikesi geçirdi. Bu olaydan sonra deniz fobisi oluşan Dellaloğlu'nu ailesi, 5 yaşında yüzme kursuna verdi.

Böylece yüzme sporu ile tanışan Dellaloğlu, aradan geçen yıllarda iyi bir yüzücü olarak milli takıma kadar yükseldi. Bugüne kadar katıldığı Türkiye şampiyonalarında 300'den fazla madalya kazanan Dellaloğlu'nun hedefi önce Rio Olimpiyatları'nda yarışacak sporcular arasına girmek, ardından olimpiyatlarda madalya kazanmak.

Kastamonu Yüzme İhtisas Kulübü sporcusu ve 9 yıldır milli yüzücü olan Dellaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yaşında yüzmeye başladığını, ardından hastalanınca yaklaşık iki yıl ara verdiğini söyledi.

Yüzmeye başlama hikayesini anlatan Dellaloğlu, "Üç yaşındayken ailemle İnebolu'ya denize gittik. Ailemden habersiz suya girince boğulma tehlikesi geçirdim. Bu nedenle bende su fobisi oluşmuş. Ailemin fobimi yenmem için başlattığı yüzmede milli sporculuğa kadar ulaştım" ifadelerini kullandı.

İlk Türkiye şampiyonluğunu 12 yaşında elde ettiğini bildiren Dellaloğlu, odasında bugüne kadar Türkiye şampiyonalarında kazandığı 300'ün üzerinde madalya bulunduğunu kaydetti. Dellaloğlu, "Hedefim Rio Olimpiyatları'nda katılıp, oradan madalya ile dönmek. Bunun için çok çalışıyoruz. Birçok Türkiye rekoru ve şampiyonlukları kazandım. İnşallah Rio'dan da madalya ile dönmek istiyoruz" dedi. 

Dellaloğlu, Kastamonu'da olimpiyatlara 25 metrelik kısa havuzda hazırlandığını belirterek, "Burada eski havuzda çalışıyoruz. Yetkililerden isteğimiz, burada yetişecek diğer arkadaşlarım ve bizim için daha büyük ve yeni bir havuz yapılması" ifadelerini kullandı.

 

- Türkiye'nin 7. tüp bebeği

 

Anne Zeynep Fatma Dellaloğlu ise oğlunun Türkiye'nin 7. tüp bebeği olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde dünyaya geldiğini söyledi.

Oğlu doğduğunda gazetelerin konu hakkında haber yaptığı dile getiren anne Dellaloğlu, şunları kaydetti:

"Timur'un ikizi anne karnında 4 aylıkken öldü. Doktorlar 'diğeri de yaşamaz' dedi. Ancak Timur Türkiye'nin 7. tüp bebeği olarak dünyaya geldi. Timur, zayıf ve güçsüz bir çocuktu. Bu nedenle hem su fobisini yensin hem de kasları gelişsin diye yüzmeye verdik. İyi ki de vermişiz. Şimdi sayısız madalyaya sahip iyi bir sporcu oldu."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.