Kastamonu

Ziyarete gitti, yıkılan evinin altında kalmaktan kurtuldu

13:59 06 Ocak 2016
Ziyarete gitti, yıkılan evinin altında kalmaktan kurtuldu

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde yoğun kar nedeniyle yıkılan ahşap evin sahibi, asker arkadaşını ziyarete gidince molozların altında kalmaktan kurtulmuş oldu.

İlçeye bağlı Yeşilöz köyünde Yaşar Salıcı'ya (42) ait iki katlı ahşap ev, çatıdaki 1,5 metrelik karın ağırlığına dayanamayarak yıkıldı. Asker arkadaşını ziyaret etmek için dün Kastamonu'ya giden Salıcı, tek başına oturduğu evinin yıkıldığını komşusunun telefonuyla öğrendi. Köye dönen Salıcı, doğup büyüdüğü evin kullanılamaz hale geldiğini gördü.

Salıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işsiz olduğunu, bir gün önce asker arkadaşını ziyaret etmek için Kastamonu'ya gittiğini söyledi.

Komşusunun telefonuyla evinin yıkıldığını öğrenince hemen köye döndüğünü anlatan Salıcı, "Köyde 1,5 metre kar yağdı. Bir işim olmayınca ben de köyde sıkılıp Kastamonu’ndaki asker arkadaşımı ziyarete gittim. Komşum beni arayıp evimin yıkıldığını söyleyince şoke oldum" dedi.

Babadan kalma ahşap evin eski olduğuna işaret eden Salıcı, "Ben bu evde doğup büyüdüm. Bütün eşyalarım enkazın altında kaldı. Eşyalarım buradan sağlam çıkmaz. Kalacak başka evim olmadığı için komşunun evine sığındım. Bu kadar kar yağması bir afettir. Kaymakamlığa başvurup köye bir ev yaptırmak için yardım isteyeceğim" diye konuştu.

Yıkılan eve 50 metre mesafede oturan Musa Zıpır ise sabah evden çıktığında bir gürültü duyduğunu, komşusu Salıcı'nın evinin yıkıldığını gördüğünü kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.