Kastamonu

İnebolu Huzurevi'ne ziyaret

14:35 12 Ocak 2016
İnebolu Huzurevi'ne ziyaret

Kastamonu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun, İnebolu Huzurevi'ni ziyaret etti.

Huzurevi müdürü Salih Karamehmetoğlu'ndan bilgi alan Altun, ziyaretinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşlılara en güzel şekilde bakmaya ve onların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

İnebolu Huzurevi'nin doğanın içerisinde güzel bir konumda olduğunu ifade eden Altun, "İnebolu Huzurevimiz 36 kapasiteli bir yer. Yaşlılarımız gördüğümüz kadarıyla buradan memnunlar" dedi.

Yaşlılara yönelik sosyal faaliyetlere önem verdiklerini belirten Altun, şöyle konuştu:

"Temel amacımız yaşlıların sosyal hayatın içinde olmasıdır. Şehrin içerisinde yaşamın olduğu yerde sosyal hayattan kopmadan, sosyal hayatın içinde olmaları gerekiyor. Diğer taraftan da düşkün yaşlı değil, bilge yaşlı istiyoruz. Bu yaşlılarımızın deneyimlerinden, yaşantılarından, bilgilerinden faydalanmamız gerekiyor. Algımız daha çok deneyimlerini paylaştığımız, onların görüşlerine ihtiyaç duyduğumuz bize yol gösteren yaşlılarımızın olmasıdır. Evimizin içinde de dışarıda da onlara gereken saygıyı ve sevgiyi göstermemiz gerekiyor. En önemlisi yaşlılara ilgiyi toplum olarak unutmamalıyız. Yaşlılarımızı rutin bir şekilde aramamız gerekiyor. Onların hayattan kopmamasını sağlamamız gerekiyor. Çünkü yaşlılar yaşlandıkça daha çok yalnızlığa itiliyor. Onları o yalnızlıktan kurtarmamız gerekiyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.