Kastamonu

Yaralı şahine uzanan şefkat eli

19:02 14 Ocak 2016
Yaralı şahine uzanan şefkat eli

Kastamonu'da bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünde tedavi edilecek.

Aracıyla Taşköprü ilçesinden Hanönü yönüne giden Niyazi Karataş, yol kenarında yaralı halde gördüğü şahini aracına alarak Taşköprü'ye döndü. İlçede şahinin tedavisi için yetkili bulamayan Karataş, kent merkezine giderek durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine anlattı. Ayağı ve kanadından yaralı olan şahin, tedavi edilmek üzere Şube Müdürü Yalçın Uyanık tarafından teslim alındı.

Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aracıyla giderken yol kenarında şahin gördüğünü belirterek, "Arabayı park edip yaşayıp yaşamadığına baktım. Kanadı ve ayağından yaralıydı, uçamıyordu. Onu alarak aracımla tedavi ettirebilmek için Taşköprü’ye döndüm" dedi.

Hayvanın tedavisi için ilçede sonuç alamayınca Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne giderek yaralı hayvanı teslim ettiğini anlatan Karataş, yaralı şahinin emin ellerde bulunmasından dolayı vicdanının rahat olduğunu ifade etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Uyanık ise duyarlılığından dolayı Karataş'a teşekkür ederek, bu tür davranışların örnek olmasını diledi. Uyanık, avcılar tarafından vurulduğunu tahmin ettikleri şahinin tedavisinin ardından doğaya salınacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.