Kastamonu

İnebolu'da dikilen "David Beckham" stili gömlekler 33 ülkede vitrine çıkıyor

12:41 18 Ocak 2016
İnebolu'da dikilen "David Beckham" stili gömlekler 33 ülkede vitrine çıkıyor

KADİR YILDIRIM - Kastamonu'nun İnebolu ilçesindeki tekstil fabrikasında 33 ülkede mağazaları bulunan bir giyim firması için ünlü futbolcu David Beckham sitili gömlekler dikiliyor.

Yeşilöz köyünde 250 kişinin çalıştığı fabrikanın sahiplerinden Halit Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılından bu yana İnebolu’da faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Uzun yıllardır ihracata dönük çalıştıklarını belirten Aydoğan, geçen eylül ayından bu yana, dünyaca ünlü bir giyim markası için David Beckham stili gömlek modelleri diktiklerini anlattı.

- Beş ayda 250 bin "David Beckham" stili gömlek üretildi

Ayda ortalama 60 bin gömlek üretimi yaptıklarını anlatan, Aydoğan şöyle konuştu:

"İnebolu’daki fabrikamızda günde 2 bin 500, ayda ise 60 bin civarında gömlek üretiyoruz. Avrupa standartlarında üretim yapıyoruz. Dünyanın 33 ülkesinde mağazaları bulunan İsveç merkezli bir giyim firmasına çalışıyoruz. Bu firmanın David Beckham Projesi için 5 ayda 250 bin parça gömlek ürettik. David Beckham stiline dünyada oldukça fazla talep var. Diktiğimiz David Beckham stili gömlekleri tırlarla İstanbul’a gönderiyoruz. Oradan da 33 ülkeye ihraç ediliyor. Bu ülkeler arasında Amerika, Çin, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Afrika, Tayvan, Avustralya, Endonezya, Almanya, Güney Kore, Filipinler, Kanada, Polonya, Hırvatistan, Peru, İsviçre gibi ülkeler var. Ürettiğimiz gömlekler bu firmanın dünyanın her tarafındaki mağazalarında satışa sunuluyor."

- "Gömlekleri Londra'da görünce gururlandık"

Geçtiğimiz ay kardeşleriyle İngiltere’ye gittiklerini dile getiren Aydoğan, "Londra'nın en büyük üç H&M mağazasına gittik. Gezdiğimiz mağazalarda ürettiğimiz gömlekleri görünce heyecanlandık. Orada diktiğimiz modellerin hepsini gördük. İngilizlerin beğenerek satın aldığını izledik. İnebolu'da diktiğimiz gömlekleri Londra'nın en lüks mağazalarında görmek hem bizim, hem de işçilerimiz için gurur verici oldu" ifadesini kullandı.

Günlük gömlek üretimini 2016 yılında 3 bine çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Aydoğan, "Fabrikamızda şu anda 250 işçi çalışıyor. Bunların hepsi bu yörenin insanları. Bu yıl üretimimizi artırmak için 70 kişi daha alacağız. Ancak işçi bulmakta zorlanıyoruz" diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.