Kastamonu

Ramazanda altında "düşüş" beklentisi

12:17 20 Mayıs 2016
Ramazanda altında "düşüş" beklentisi

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Finans Komisyonu Üyesi İslam Memiş, "Bu yıl ramazana denk gelen haziran ayında altının gram fiyatının 113 liraya kadar düşmesini bekliyorum. O yüzden vatandaşlarımıza şu an altın almalarını değil ellerindeki altını 118-120 lira seyrindeyken satmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örf ve adetler gereği ramazan ayında düğün yapılmadığını anımsatarak, bu yıl ramazanın hazirana denk gelmesi nedeniyle mayıs ayında düğünlerin yoğunluk kazandığını belirtti.

Vatandaşların mayıs ayında fiziki altın talebine daha fazla yönelebileceğini anlatan Memiş, iç piyasalarda altın talebinin mayıs ayı sonuna yaklaştıkça artmasını beklediklerini ifade etti.

Memiş, bu durumun altın fiyatlarını olumlu ya da olumsuz etkileyeceğinin söylenemeyeceğine değinerek, şöyle konuştu:

"Altın fiyatındaki yükselişin düğün sezonuna denk gelmesi en çok düğün yapacak vatandaşları tedirgin etti. Belirsiz bir şekilde ne yapacaklarını şaşırdılar. Düğün sezonu mayıs ayında çok yoğun. Haziran ayında ramazan olacağı için, örf ve adetlerimize göre bu ayda pek düğün yapılmıyor. Bu nedenle mayıs ayını tercih ediyorlar. Bu dönemde altın fiyatlarının aşırı yüksek olması da önemli bir sorun. Düğün sezonunda yaklaşık 30 bin liralık alışveriş yapan bir vatandaş, artık 10 bin liralık alışveriş yapıyor. Altın alma kültürünün, altın alma imkanının en az yarı yarıya azaldığını söyleyebiliriz. Her geçen gün bu imkanlar daralıyor. Bunu örneklersek bir kişi 5 tane altın bilezik alacaksa bunu ikiye, üçe indiriyor."

Fiyatlardaki yükselişten vatandaşların tedirgin olduğunu vurgulayan Memiş, altındaki fiziki talebin her geçen gün azaldığını kaydetti.

Memiş, altın fiyatının yıl içinde dalgalanmalar göstereceğine dikkati çekerek, temmuz ya da ağustosta düğün yapacakların tedirgin olmamaları gerektiğini dile getirdi.

Altın almak için biraz daha beklenmesi gerektiğinin altını çizen Memiş, "Bu yıl ramazana denk gelen haziran ayında altının gram fiyatının 113 liraya kadar düşmesini bekliyorum. O yüzden vatandaşlarımıza şu an altın almalarını değil ellerindeki altını 118-120 lira seyrindeyken satmalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Memiş, vatandaşlara, sattıkları altından edecekleri parayla dolar almaları tavsiyesinde bulunarak, paranın lira olarak bekletilmemesi gerektiğini bildirdi.

Yıl içerisinde altın fiyatının 110 liranın altına düşmeyeceğinin altını çizen Memiş, "Yıl içinde yükselişler devam edecek ancak düğün yapacaklar her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirmeli." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.