Kastamonu

Kastamonu Belediye Başkanı Babaş:

11:39 12 Mayıs 2017
Kastamonu Belediye Başkanı Babaş:

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu'yu UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne sokmak istediklerini söyledi.

Babaş, düzenlediği basın toplantısında 3 yıllık belediye başkanlığı dönemini değerlendirdi.

Kentte bin 400 civarında sivil mimari örneği bulunduğunu ifade eden Babaş, bu mimari örneklerini canlı tutarak turizme katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Göreve geldiği 2014 seçimlerinden bu yana 5 seçim geçirdiklerini dile getiren Babaş, "Seçim dönemlerinde biz hem seçimlerimizi yaptık hem de projelerimizi sürdürdük, ikisinden de geri durmadık." dedi.

Teleferik projesinin ihalesinin yapıldığını belirten Babaş, "Kastamonu'nun tarihi ve kültürel dokusuna zarar vermeyecek. Şehrin dokusu bozulmadan devam edecek. Bu konuda Anıtlar Kurulunun onayı var." diye konuştu.

Kastamonu'nun bir kültür ve tarih şehri olduğuna dikkati çeken Babaş, şunları kaydetti:

"Hedefimiz Kastamonu'yu UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesine sokmak. Bunu yaparsak Kastamonu'yu turizm açısından önemli bir yere taşırız. Kentte tarih ve kültür bir bütün oluşturuyor. Bunu değerlendirmemiz lazım. Japonya'da herkes Safranboluyu biliyor. Sebebi kültür miras listesinde olması. Kastamonu'yu da bu listeye sokmak istiyoruz."

Babaş, kente estetik güzellik katacak çok sayıda özel projelerinin de gündemlerinde olduğunu söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.