Kastamonu

Zimmetine para geçirdiği iddia edilen veznedar hakkındaki dava

16:32 02 Haziran 2017
Zimmetine para geçirdiği iddia edilen veznedar hakkındaki dava

Kastamonu Adliyesinde görev yaparken zimmetine para geçirdiği iddia edilen sanık ile sanığa yardım ettiği öne sürülen 3 kişi, hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık İsmail Kadıoğlu, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanıklar eşi Ülkü Kadıoğlu ile Salih Kuşoğlu, Fuat Adsay ve A.K. da duruşmaya geldi.

Sanıklar, savunmalarında haklarındaki suçlamaları reddetti.

Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, sanıkların "Denetim görevini ihmal ederek zimmet ya da irtikaba neden olmak, suçluyu kayırmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama" suçlarından cezalandırılmasını istedi.

İsmail Kadıoğlu'nu 10 yıl, Ülkü Kadıoğlu ile Adsay'ı 2 yıl 6 ay, Kuşoğlu'nu 5 ay hapis cezasını çarptıran mahkeme heyeti, A.K'nın beraatine hükmetti.

Kastamonu Adliyesinde veznedar olarak görev yapan İsmail Kadıoğlu, geçen yıl harç ücretlerinden zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklanmıştı. Olayla ilgili Kadıoğlu'nun yanı sıra bu kişiye yardım ettiği iddiasıyla eşi Ülkü Kadıoğlu ile Kuşoğlu, Adsay ve A.K. hakkında dava açılmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.