Kastamonu

Karadeniz'in su altı güzelliklerini keşfedecekler

15:40 03 Temmuz 2017
Karadeniz'in su altı güzelliklerini keşfedecekler

Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Soner Bilen, kentin Karadeniz sahilindeki keşfedilmemiş güzelliklerini gün yüzüne çıkaracaklarını söyledi.

Bilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Su Sporları, Su ve Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezince tüplü dalış eğitimleri düzenlediğini belirtti.

Teorik eğitimlerini tamamlayan dalgıç adaylarına Abana ilçesinde uygulama yaptırdıklarını anlatan Bilen, bir ve iki yıldız dalış eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin Karadeniz'in görülmemiş su altı güzelliklerini keşfetmek ve görüntülemek için dalışlarına devam edeceğini anlattı.

Doç. Dr. Bilen, su altının keşfedilmeyi beklediğini ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Fakültemizde teorik eğitim verdiğimiz 15 kursiyerimizle Abana'nın Hacıveli kayalıklarında uygulama dalışı yaptık. Ekibimiz, bir ve iki yıldız dalış eğitimlerini teorik ve uygulama olarak başarıyla tamamladı. Eğitimlerimizdeki temel amaç, insanlara denizi sevdirmek, suyun altına farklı bir açıdan bakmalarını sağlamak. Daldığınız zaman su altının eşsiz dünyasını keşfetmenin mutluluğunu yaşayacaksınız."

Dalış kurallarına uymanın önemine işaret eden Bilen, "Günümüzde futbol ne kadar riskli ise dalış da o kadar riskli. Trafiğe çıkan her bir sürücü ne kadar hayati risk alıyorsa, teçhizatıyla dalış yapan bir dalgıç da aynı riski taşıyor." diye konuştu.

Dalış eğitmeni Mustafa Pekcan ise dalış eğitimlerinin Türkiye'nin su altı güzelliklerinin gün yüzüne çıkarılmasına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.