Kastamonu

Sarımsaklarını "Paşa" ve "Pinokyo" ile pazarlıyor

11:48 17 Eylül 2017
Sarımsaklarını "Paşa" ve "Pinokyo" ile pazarlıyor

ÖZGÜR ALANTOR - Kastamonu'da sarımsak üreticisi Suat Çelik'in yol kenarında açtığı tezgahın önüne koyduğu "Paşa" ve "Pinokyo", müşteri çekiyor.

Taşköprü ilçesine bağlı Aşağıçayırcık köyünde çiftçilik yapan Suat Çelik, su kabağından yapıp "Paşa", ağaçtan yaparak "Pinokyo" adını verdiği figürleri, ürettiği sarımsakları satmak için kullanıyor.

Kastamonu-Sinop karayolunda tezgah açarak ürettiği Taşköprü sarımsaklarını satışa sunan Çelik, "Paşa" ve Pinokyo"yu da tezgahın önüne yerleştiriyor. Görüntüleriyle dikkati çeken figürler, yoldan geçenlerin durup Çelik'ten alışveriş yapmalarına imkan sağlıyor.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarında işi olmadığı zamanlarda el becerisiyle çeşitli süs eşyaları yaptığını söyledi.

Bunlar arasında kuklalar da olduğunu belirten Çelik, "Bu sene sarımsağın yanı sıra su kabağı da yetiştirdim. Su kabaklarından çeşitli süs eşyaları yapıyorum. Bunlardan biri de 'Paşa' ismini verdiğim kukla." dedi.

Ürettiği sarımsakları yol kenarında açtığı tezgahta sattığını dile getiren Çelik, "Bu sene 8 ton civarında sarımsak ürettik. Bunları yol kenarında satarken farklı bir şey yapayım dedim. Ağaçtan ve su kabağından yaptığım iki kuklayı yol kenarına koydum. Boyunlarına ve kollarına da sarımsakları asıyorum." diye konuştu.

Çelik, "Paşa" ve "Pinokyo"nun satışlarını artırdığını vurgulayarak, "Kuklalar yoldan gelip gidenlerin dikkatini çekiyor. İnip fotoğrafını çekenler bile oluyor. 'Paşa' ve 'Pinokyo' sayesinde sarımsak satışlarım iki kat arttı. Bu da beni mutlu ediyor." ifadesini kullandı.

Çelik'ten alışveriş yapan Birgül Demirtaş da Samsun'dan Sakarya'ya gittiklerini aktararak, "Taşköprü'nün sarımsağının meşhur olduğunu biliyorduk. Yol güzergahında birçok sarımsakçı gördük ama durmadık. Kuklalar bize değişik geldi ve bu tezgahta durduk. Sarımsağımızı aldık, yolumuza devam edeceğiz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.