Kastamonu

Evi yanan kadına ev yaptıran derneğe plaket

18:35 22 Eylül 2017
Evi yanan kadına ev yaptıran derneğe plaket

İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, ilçeye bağlı Çaykıyı köyünde evi yanan yaşlı kadın için yeni ev yaptıran derneğin yöneticilerine, İstiklal madalyası armalı plaket verdi.

Kaymakam Atasoy, Çaykıyı köyünde 7 Mayıs'ta çıkan yangında evi kül olan 71 yaşındaki Nuriye Kor için yardım kampanyası başlatarak toplanan yardımlarla yeni bir ev yaptıran İnebolu Çaykıyı Köyü Derneği yönetim kurulunu kabul etti.

Dernek yöneticilerine ve hayırseverlere teşekkür eden Atasoy, "Sizler taşın altına elinizi koydunuz, el birliğiyle bu işin üstesinden geldiniz. Ben de sizlerle gurur duydum. Bu haberi gazetede okuduğum zaman mutlu oldum." dedi.

Çaykıyı Köyü Derneği'nin diğer derneklere de örnek olduğunu dile getiren Atasoy, şunları söyledi:

"Ben de kaymakam olarak, devletin buradaki temsilcisi olarak her zaman sizlerin yanında olacağım. Sivil toplum örgütleri hep ister ya da akıl vermek için uğraşır ama siz bu işi yapmayıp sorumluluğu sahiplenip teyzemize gayet güzel bir ev yapma hususunda uğraştınız. Sonuçta da güzel bir şey ortaya çıktı. İnşallah bu çalışmaların devamını bekliyorum. Diğer derneklerimizden de bunu bekliyoruz. Çünkü biz vatandaşımıza muhakkak yardım ediyoruz. Hiçbir ayrım gözetmeden herkese ulaşmaya çalışıyoruz."

Dernek Başkanı Kerim Aydoğan da köyleri adına yaptıkları hayrı aslında kendilerine yaptıklarını ifade ederek, "Çünkü bunların karşılığını biz kimseden değil Allah'tan bekliyoruz. Allah cümlemize yardım etsin, Rabb'im sizlerden de razı olsun." diye konuştu.

Atasoy, daha sonra dernek yöneticilerine İstiklal madalyası armalı plaketi takdim etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.