Kastamonu

FETÖ'nün "mahrem imamlarının imamı"na hapis

16:53 17 Ocak 2018
FETÖ'nün "mahrem imamlarının imamı"na hapis

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün sözde "mahrem imamların imamı"nın da aralarında yer aldığı eski dershane ve yurt çalışanı 4 kişiye, 6 yıl 3 ay ile 12 yıl arasında hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyeliği" ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan tutuklu sanıklar Ramazan Yasin Sürel ve İlhami Keleş ile tutuksuz yargılanan Oğuz Kasap katıldı. Tutuksuz sanık Kamil Berber ise duruşmada yer almadı.

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmasını yapan eski dershane ve yurt çalışanı sanıklar suçsuz olduklarını iddia etti.

Mahkeme heyeti, "FETÖ'ye üye olmak, terör örgütü kurma veya yönetme" suçlarından "mahrem imamların imamı" olduğu iddia edilen sanık İlhami Keleş'e 12 yıl, 9 evden sorumlu "askeri imam" olduğu öne sürülen Ramazan Yasin Sürel'e 10 yıl 6 ay, Kamil Berber'e 7 yıl 6 ay, Oğuz Kasap'a ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.