Kastamonu

Esnafın çayı "Fikriye abla"dan

10:17 10 Şubat 2018
Esnafın çayı "Fikriye abla"dan

Kastamonu'da bir kadın, 3 yıldır çay ocağı işleterek ailesinin geçimini sağlama mücadelesi veriyor.

Eşinden 14 yıl önce ayrılan, 2 çocuğunu okutmak için hayat mücadelesi veren 49 yaşındaki Fikriye Aynacı, pastanelerde çalışmaya başladı.

Evlere gündelik işlere de giden Aynacı, kendi işini kurmak üzere 10 metrekarelik bir dükkan kiraladı.

Burada 3 yıldır çay ocağı işleten Aynacı, esnafın da sevgi ve beğenisini kazandı.

- "Bayan olarak bu mücadeleyi sürdürmek zorundayım"

Aynacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 oğluyla hayat mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

Eşinden ayrıldıktan sonra pek çok işte çalıştığını dile getiren Aynacı, sonunda kendi iş yerini açmaya karar verdiğini belirtti.

Başlarda tedirginlik yaşadığını, "Acaba yapabilir miyim?" diye düşündüğüne işaret eden Aynacı, "Aslında bu iş erkek işi ama bayan olarak bu mücadeleyi sürdürmek zorundayım." dedi.

Çay ocağını açtığında esnafın, kendisini çok güzel karşıladığını vurgulayan Aynacı, şunları söyledi:

"Esnafımız bir bayandan çay almaktan memnun kaldı. Beni çok güzel karşıladılar. Dükkanımı her sabah saat 06.00'da açıyoruz. Saat 07.00'de çayımız hazır oluyor. Akşam saat 08.00'de kapatıyoruz. Dükkan 10 metrekare. İki masa sığdırabildim. Bu küçücük yerde hayat mücadelesini sürdürüyoruz. Geçinmek zorundaydım. Onun için çay ocağı açtım. Esnaflarımız da bizi bırakmak istemiyor."

Aynacı, kadınların istedikleri zaman her işi yapabileceklerinin altını çizerek, "Bayanlar hiçbir şeyden yılmasın. Ben yılmadım, kaç yıldır bu hayatı sürdürüyorum." diye konuştu.

Esnaf Ümit Beleç de Fikriye Aynacı'nın çayını çok beğendiğini dile getirerek, "Fikriye ablamız esnaf tarafından çok seviliyor. Azminden dolayı tebrik ediyorum. Herkes buna cesaret edemez. Bir çay ocağı işletmesi biraz zor ama bu işi başardı. Bizler de çok memnun kaldık." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.