Kastamonu

Abana'da Türk Halk Müziği konseri

14:02 17 Mart 2018
Abana'da Türk Halk Müziği konseri

Abana ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü Türk Halk Müziği halk korosu konseri düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, İngilizce öğretmeni Nursel Yazıcıoğlu Şavak'ın şefliğinde esnaf, memur, öğrenci ve ev hanımından oluşan 30 kişilik ekip eserlerini seslendirdi.

Abana Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Erol, etkinlikte yaptığı konuşmada, koronun yaklaşık 5 aydır sahne için hazırlandığını belirtti.

Eserlerin, ayakta alkışlanmasının kendilerini mutlu ettiğini anlatan Erol, "Geçtiğimiz ekim ayından bu yana, bu alanda sevgili öğretmenimiz Nursel Yazıcıoğlu Şavak ile saz üstadımız Fahri Alabıyıkoğlu hocamız rehberliğinde koromuz bu konser için hazırlandı. Burada bütün güzellikler onların, varsa bir kusur onlar da gerekli desteği veremediğimiz için bizlerindir. Varsa bir kusurumuz affınızı rica ediyorum. Davetimize katıldığınız için teşekkürler." diye konuştu.

Koro şefi Şavak ise bir hafta içerisinde gerçekleştirdikleri ikinci konseri müzikseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Konserin gelirlerinin, Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacağına dikkati çeken Şavak, şunları kaydetti:

"Bu geceki etkinliğimizin gelirlerini Mehmetçik Vakfı’na bağışlıyoruz. Konserimize katılamayan ama destek olmak amacıyla bilet alan ve gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Ön planda bulunuyorum ama arkamda çok sağlam bir ekibim var. Ortada büyük emek ve gayret var. Emeği geçen, konserimize katılan herkese teşekkür ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.