Kastamonu

Kastamonu'daki FETÖ/PDY davası

19:16 20 Mart 2018
Kastamonu'daki FETÖ/PDY davası

Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ve "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanıklar eski memur Emin Y. ve açığa alınan müftülük çalışanı Nurcan Y. katıldı.

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Emin Y. savunmasında, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyledi.

Bir dönem örgütün sohbetlerine katıldığını belirten Emin Y, "Sohbetlere seyrek de olsa katılıyordum. Sözlendikten sonra iyice uzaklaştım. 2015 yılında tamamen bağımı kopardım." dedi.

ByLock kullandığını kabul eden Emin Y, "Örgütten ayrıldıktan sonra ByLock'u sildim. Bir dönem polis okulunda eğitim gören öğrencilerle ilgilendiğim doğru. Örgütle ilgili bildiğim tüm isimleri söyledim." diye konuştu.

Nurcan Y. ise örgütle hiçbir bağının olmadığını ifade etti.

ByLock diye bir programı hayatında hiç duymadığını savunan Nurcan Y, "Çocuklarımızla iletişimimizi sağlamak amacıyla eve bir telefon bıraktık. Bu telefonu herkes kullanıyordu. Bazen eşim bazen ise ben. Eşimin bu yapıyla ilgisini bilmiyorum. Bir sohbete telefonu yanında götürdüğünde bu yapıdan biri programı kurmuş. Ben böyle bir program olduğunu bile bilmiyordum." diye konuştu.

Mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.