Kastamonu

Turizm Haftası

16:36 21 Nisan 2018
Turizm Haftası

İnebolu ilçesinde, Turizm Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda İnebolu Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Okul müdürü Semih Göncüoğlu, yaptığı konuşmada, turizmin dünyada ve Türkiye'de en hızlı gelişen sektörlerden biri olduğuna dikkat çekti.

Yurt içinde ve yurt dışında yürütülecek tanıtım çalışmalarının turizm hareketliliğine büyük ivme kazandıracağını belirten Göncüoğlu, "Ancak 'bir turist binlerce turist getirir' gerçeğini unutmadan verilecek hizmetler ile memnun ayrılan turistlerin yapacağı tanıtımın apayrı bir yeri olduğu da unutulmamalıdır." dedi.

Türk milletinin en belirgin özelliği olan konukseverliğinin turizm alanındaki en önemli kaynak olduğuna vurgu yapan Göncüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülke olarak tüm bu imkanları iyi değerlendirmek, turizm gelirlerinden beklenilen payı alabilmemiz için öncelikle insanımızın turizm bilincinin daha da gelişmesi şarttır. Böle bir bilinç, beraberinde istihdam ve ekonomik açıdan olumlu sonuçlar getirecektir. Özellikle günümüz insanlarının ihtiyaçlarından yola çıkacak olursak, turizmin sezonluk değil tüm senelik bir sektör olduğu gerçeğine varırız. Hal böyle iken ve alternatif turizm arayışları devam ederken, yöre olarak, İnebolu olarak tüm sene turizm geliri istiyorsak, spor ve sağlık turizmine de yönelik çalışmalar yapmak önceliklerimizden olmalıdır."

Konuşmanın ardından Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen yemek ve fotoğraf yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Öğrencilerin meyvelerden hazırladıkları hayvan figürlerinin ve yiyeceklerin yer aldığı stantlar gezildikten sonra ikramda bulunuldu.

Programa, İnebolu Kaymakamı A. Atakan Atasoy, Belediye Başkan Vekili Mete Yeni, İlçe Jandarma Komutanı Muzaffer Yeşilyurt, İlçe Emniyet Müdür Tayfun Bülbül, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Huner Özay, MHP İlçe Başkanı Mustafa Ateş, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.