Kastamonu

Sosyal medyadan kazandığı parayla ülke ülke geziyor

11:20 08 Mayıs 2018
Sosyal medyadan kazandığı parayla ülke ülke geziyor

Sosyal medyada takipçi sayısı 100 bine yaklaşan blog yazarı Elif Kübra Genç, sosyal medya hesabından ve internetteki bloğundan yaptığı reklamlardan kazandığı parayla seyahat ediyor.

İstanbul'da yaşayan 28 yaşındaki Genç, seyahat rotasına eklediği Kastamonu'yu ziyaret ederek, kentin tarihi mekanlarını gezdi, doğal güzelliklerini fotoğrafladı.

Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteden mezun olduktan sonra blog yazarlığına başladığını ve daha sonra sosyal medyada yer aldığını, bloğunda ve sosyal medya hesabında çeşitli ürünlerin reklamını yaptığını anlattı.

Son on yıldır bloğundan ve sosyal medya hesabından yaptığı reklamlardan kazandığı parayla yollarda olduğunu ifade eden Genç, sürekli seyahat ettiğini, yeni yerler keşfettiğini ve izlenimlerini takipçileriyle paylaştığını aktardı.

Takipçi sayısının 100 bine yaklaştığını ve her geçen gün arttığını belirten Genç, genellikle tek başına seyahat ettiğini ve seyahat etmekten büyük keyif aldığını vurguladı.

- "Yeni insanlarla tanışmak yeni yerler görmek beni heyecanlandırıyor"

Bugüne kadar Türkiye'de 77 şehre seyahat ettiğini ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere 7 ülkeye gittiğini dile getiren Genç, seyahatlerini küçük bir bütçeyle gerçekleştirdiğini söyledi.

"Az paralarla, ucuz biletlerle nasıl gezebilirim, neler yapabilirim, çözmeye çalıştım. Ucuza biletler bularak gezmeye başladım." diyen Genç, şöyle devam etti:

"İlk gezimi 18 yaşında Ankara'ya yaptım. Daha sonra yavaş yavaş ülkemi gezmeye başladım. Şimdiye kadar Türkiye'de 77 şehir, dünyada 7 ülkeye gittim. Gittiğim yerlerde isteğim kadar kalıyorum. 'Yurt dışına gittiğimde ne kadar ucuz ve rahat gezebilirim' planladıktan sonra bazı uygulamaları telefonuma indiriyorum. İnternetim olmasa dahi bu uygulamaları kullanarak ülkeleri gezebiliyorum. Çok ucuz olan yerlerde kalıyorum. Artık takipçilerim beni tanıdığı için 'seni evimizde ağırlayalım' diyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. Yeni insanlarla tanışmak, yeni yerler görmek beni heyecanlandırıyor."

Hayalinin dünyayı gezmek olduğunu vurgulayan Genç, bu hayalini adım adım gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.